Radost написа:
ти изпревари един от първите ми въпроси за рибеното масло ....исках да попитам дали мога да го вземам тъй като аз на практика нямам витамин Д в тялото,ми изписаха вигантол който взимам 3 пъти седмично х 10 капки ,той е много концентриран а пък рибеното масло съдържа витамин Д и ме е страх да не се предозирам,накрая на месеца ще правя изследвания за калций и фосфор и доктора ще реши дали да просължавам същата доза или ще намалим.Та много ще се радвам някой ако ми отгговори дали мога да го взимам или да изчакам че малко ме е страх да не направя
Радост, рибеното масло не съдържа витамин Д. Има такова, към което е добавен витамин Д, но щом ти го приемаш отделно, ще си вземеш чисто рибено масло. Аз лично също приемам витамин Д, тъй като живея в Дания и имам недостик, поради липса на достатъчно слънце.
Добрата новина е, че всъщност това е идеалната комбинация, защото витамин Д е мастно разтворим. Всъщност рибеното масло помага на витамин Д, да се задържи по-дълго време в организма. Така че смело си купувай рибено масло и се наслаждавай на резултатите. Успех!