Karrita написа:Направо като чета и се чудя какво е това варене 30-40 мин. Аз кисна овеса една вечер във вода, която леко да го покрие, после направо го слагам на котлона без да доливам повече вода и само леко да заври 3-4 мин. и го вадя. Даже няма нужда да го изцеждам, останала е съвсем мъничко вода, която помага на изварата да се обърка добре като кашичка
Кари, аз гледам на 1-чка (демек на най-най-слабото) да го варя, защото знам така е най-полезно, а пък и най-вече се чувствам в безопастност от изкипявания и разни произшествия
Хайде и аз да се включа в сагата за овеса, да ви разкажа, как без да искам, открих начин и сварих поредната си доза овес, който стана чуден. Сложих 12 блока в широка тенджера и налях студена вода. Кипнах го и изключих котлона, но го оставих на горещия котлон, докато изстине. След няколко часа овесът се беше раздул, но аз го кипнах отново и пак го изключих и оставих на котлона, докато изтине. Получи се най-хубавият овес, който съм правила до сега.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
Хипо, ето това започнах и аз да правя и съм мнооогооо щастлива с резултата Не знам дали сте забелязали, но всяко едно нещо, сготвено с различен подход, довежда до коренно различни резултати Аз съм верен любител на баааавно готвене
Реших да разнообразя и си сготвих Лимец излезе ми 15 гр за 1ВП, ама голямо варене падна....поне 50 мин къкреше, а на другия ден пак за около 15мин. Много ми е вкусен, ама по Убаво от овес няма за сега
Plam4e22 написа:Реших да разнообразя и си сготвих Лимец излезе ми 15 гр за 1ВП, ама голямо варене падна....поне 50 мин къкреше, а на другия ден пак за около 15мин. Много ми е вкусен, ама по Убаво от овес няма за сега
Аз лимеца го консумирам по следния начин: заливам го в термус с вряла вода и го оставям до сутринта, т. е. около 10 часа. По-вкусен е отколкото сварен, а и така мисля, че се запазват всички витамини и минерали, които съдържа. Изпивам и водата, която не е попил, но може и да се намери съотношение в което да "изпива" водата и да останат само напоени зърна, но аз не съм си правила този труд. Зърната на лимеца са толкова нежни, че нямат нужда от варене само с накисване се разпукват и стават меки и дори няма нужда от много дъвчене. Купувам го от био магазин половин килограм за 6 лв.
Всяко отделно действие и животът като цяло (ако не се превърне в природна случка, а се води съзнателно) означава поредица от най-дълбоки решения, чрез които душата избира своята съдба, смисъла на своята дейност и съществуване. Макс Вебер
Дари, и аз си мислех, че ще мога да го ям след едно хубаво вечерно изкисване, ама... мноого ми е твърд този лимец; зъбките ми чак тракат от страх да не се строшат. Може този, който съм вземала да е някой застоял в магазина, защото нали е доста скъп и...едва ли се изпотрепват да купуват лимец. Иначе вкусът му ми допадна страшно- обичам да експериментирам и това беше успешно начинание. Не знам при теб, успява ли да набъбне, защото при мен ->мнооогоо леко. Изтеглих накрая 1 порция ми излезе 55 грама-как ти се струва
Пламче как го накисваш? Пробвала ли си в термус с вряла вода? Освен това мога на лично съобщение да ти напиша какъв точно лимец си купувам аз една и съща марка всеки път - според консултанта в магазина бил ръчно събиран и дрън дрън, че има и малко люспи в него, но като го мия те изплуват отгоре и успявам да го измия добре. Следващия път като накисвам ще го претегля и ще пиша в дневника ти колко грама излиза накиснат, но аз го меря сух, после мия, после накисвам за по 6 блока и полсе разделям на 2 или на 3, но на око. И още нещо: пробвала съм всякакви варианти за варене на ориз и изобщо зърна и най-добрия е като заври веднага да оставиш на най-ниската степен под капак за около 20 мин. или повече зависи какво вариш, например императорския ориз, който е с по-твърда люспа варя повече, но пак не съм засичала точно колко време.
Всяко отделно действие и животът като цяло (ако не се превърне в природна случка, а се води съзнателно) означава поредица от най-дълбоки решения, чрез които душата избира своята съдба, смисъла на своята дейност и съществуване. Макс Вебер
Идеално ! и аз точна така обичам: 1-во-накисвам с гореща вода 2.после завира 3.накрая къкри на най-ниска степен, а даже понякога го изключвам да си стои на горещ котлон и 4.МАМА МИЯ П.С.няма да откажа да ти видя лимеца въпреки че много се съмнямавам да го откртия, тъй като не се намира в много магазини.
Ели, много съжалявам за късния отговор, но чак сега забелязах, че имам някого на гости в моя Дневник Та за протеина-НЕ!, има Аспасртам и Суклароза и повечко въглехидрат Виж тук http://www.silabg.com/bg/5559-SCITEC-100-Whey-Protein.html...ще ми се обърне душата, ако ти кажа, че е хубаво да си го купиш Препоръчвам ти да надникнеш в темата за Протеини- там има няколко, които наистина са много добри по показатели
Хипо, определено в Бг никъде няма да намеря подобен протеин- "екологичен" като състав- мазнините са супер малко, което е добре, но въглехидрати ме тревожат, че не мога да видя от какво са съставени иначе 5.5 гр въглехидрати за 100гр протеин е съвсем в норма, но все пак не обичам като няма подробно описание По мои изчисления ти трябва да приемаш 8,6гр за 1БП, което е доста показателно, че е чист от други примеси, а и все пак е ИЗОЛАТ, така че това винаги е най-висок клас протеин
Пламче, долу има табличка с 3, правоъгълничета. Първото "beskrivelse" е с описанието на продукта, което е отворено. Второто, на което пише "Næringsindhold" е съдържанието, трябва да кликнеш на него и отдолу ти излиза подробна табличка с всички съставки.
Там пише, че 5,5 гр. въглехидрати са захари. Предполагам, че това са си естествените захари, които се съдържат в млякото, аз така го разбирам. Защото пише, че е извлечен от мляко и е 100% без добавки, а също така има вкус на сухо мляко.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
Пламче, от теб искам да ми намериш протеин, ама да е качествен, да няма подсладители (овкусяване може, но не е задължително) и да е сравнително евтин. Айде да видим има ли такова животно, че трябва да откривам сладоледения сезон! Направо го пусни в темата за протеините, ако изобщо намериш такъв!
Italiano написа:Пламче, от теб искам да ми намериш протеин, ама да е качествен, да няма подсладители (овкусяване може, но не е задължително) и да е сравнително евтин. Айде да видим има ли такова животно, че трябва да откривам сладоледения сезон! Направо го пусни в темата за протеините, ако изобщо намериш такъв!
Italiano написа:Пламче, от теб искам да ми намериш протеин, ама да е качествен, да няма подсладители (овкусяване може, но не е задължително) и да е сравнително евтин. Айде да видим има ли такова животно, че трябва да откривам сладоледения сезон! Направо го пусни в темата за протеините, ако изобщо намериш такъв!
Ити, хитър си ти - еФтин и Убав ама честно казано такова животно ако имало , то все още не съм разбрала Все пак има добри варианти за не толкова съкрушаващи цени: http://shop.bb-team.org/now-foods-whey-protein-isolate това ми е най-любимият пример за ИЗОЛАТ, а иначе този от iherb се представя много добре: http://www.iherb.com/Country-Life-Glute ... 350-g/1804. Оттук нататък вече мога да проверя колко ще излезе с отстъпка, ама това важи само за първият П.С. Пипи е дала за пример в темата за Протеините един страхотен, ама наистина доооостааа недостъпен за нас протеин: http://www.vitaminshoppe.com/p/nature-b ... z3JMUkaySN. Това за сега , ако изскочи нещо, ще драсна още някой ред
Plam4e22 написа:П.С. Пипи е дала за пример в темата за Протеините един страхотен, ама наистина доооостааа недостъпен за нас протеин: http://www.vitaminshoppe.com/p/nature-b ... z3JMUkaySN.
Plam4e, Този протеин е подсладен с sucralose, тя не е ли вредна?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."