Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
desuna написа:Zdraveite,az sym nova v zonata!!! Izchela sym mnogo statiii do sega,no ne sym sigurna kakvo pravq i dali tova,koeto pravq e pravilno!Meniuto,koeto mi e za denq iz4islqvam po edna tablica! Na den mi se padat po 10 bloka,kato sym gi razpredelila 2-3-1-3-1
Zakuska 7-7:30 82 gr pueshka shunka 2 BP, 1 filiq pylnozyrnest hlqb, 2 cheni lajichki leka maioneza
Obqd 11:30 - 12:00 126 gr pueshka shunka ,1 !/2 filiq s leka maioneza i 6 maslini
Sled obed 1/2 chaena chasa kiselo mlqko 3 maslini
Ve4erq 250 gr marulq ,260 gr krastavica ,80 gr luk .126 gr pueshka shunka , 1 lajica zehtin
Kysna ve4erq 1 chasha prqsno mlqko sys 3 maslini
Tova pravilno li e,nemoga da izlislq drugi recepti,tyi kato neznam dali i tova e pravilno,molq vi pomognete mi imam nujda ot tozi rejim.
Btw .dnes imam cql den strashno glavobolie,zatova si mislq 4e neshto ne e kakto trqbva
Blagodarq vi,predvaritelno
desuna написа:Извиняваите,че така се получи с латиницата!!!Относно темата,която съм побликувала,просто незнаех какво да направя и затова така се е получило. Извинявам се,ако съм объркала нещо,но казах че съм нова и за пръв път пиша във форум. Още веднъж се извинявам. Таблицата,по която изчислявам я свалих от саита и много стриктно пресмятам всичко . Доколкото разбрах 1 блок независимо протеини ли са ,въглехидрати ли са или са мазнини пише грамажа,колко е . Краставицата я изчислих,че 1 блок ми е 480гр.(4Х120). аз го разделих на 2 за да направя 1 блок със марулята и 1 блок кромид,но сега като гледам е трябвалои още нещо да станат 3 блока. Хляба,които използвам е Вита,да! Млякото ми е нискомаслено и прясното и киселото.
Незнам как да изчислявам по етикет,затова ям яденета само по таблицата.
Гледаш кое е преобладаващо - П,В или М и смяташ само него. Обикновено на нашите етикети е дадено садържанието за 100 гр. Тия 100 гр ги разделяш на числото което ти трябва (П, В или М) и получаваш за 1 гр . И след това съответно умножаваш по 7, 9 или 1,5. Например имаш филе с 50 гр П в 100гр. Делиш 100 на 50 = 2 . След това 2* 7 = 14 . Така за 1 блок П ти се падат 14 гр от това филе.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта