Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
лилит написа:Аз имам питане за гроздето Защото като ги изчисля по данни изровени от нета, ми излизат доста по-малки блоковете. Дадено е 80 гр, а излиза че трябва да е около 50-60 гр. Така на 3 блока ми излиза цял блок разлика. Усъмних се, защото ми идва много въглехидрата след като ям грозде .
То и ябълката "по етикет" ми излиза 80 гр, а не 100.
Как ги мерите вие?
HippoDel написа:лилит написа:Аз имам питане за гроздето Защото като ги изчисля по данни изровени от нета, ми излизат доста по-малки блоковете. Дадено е 80 гр, а излиза че трябва да е около 50-60 гр. Така на 3 блока ми излиза цял блок разлика. Усъмних се, защото ми идва много въглехидрата след като ям грозде .
То и ябълката "по етикет" ми излиза 80 гр, а не 100.
Как ги мерите вие?
Аз ги меря по таблицата. То, по принцип, много зависи от сорта, но не можем да изпадаме в такива подробности. Според мен в таблицата е някакъв среден грамаж за всички сортове, що се отнася за плодовете и зеленчуците.
Аз от както съм в Зоната, ябълката я ям 100г блока, а гроздето 80г и всичко ми е ОК.
Karrita написа:HippoDel написа:Аз от както съм в Зоната, ябълката я ям 100г блока, а гроздето 80г и всичко ми е ОК.
И аз така.
zone12345 написа:Здравейте на всички имам един въпрос т. като никъде не видях и не съм срещал как смятате патладжан от буркан домашен и кисели краставички по колко грама е 1 ВБ?
gogo написа:zone12345 написа:Здравейте на всички имам един въпрос т. като никъде не видях и не съм срещал как смятате патладжан от буркан домашен и кисели краставички по колко грама е 1 ВБ?
Потърси данни от тук - http://www.bb-team.org/hrani и си направи изчисление по етикет по следните формули:
1БП = (100/съдържание на протеини в 100 гр)*7
1БВ = (100/съдържание на въглехидрати в 100 гр)*9
1БМ = (100/съдържание на мазнини в 100 гр)*1,5
От съдържанието на въглехидратите трябва да се извадят фибрите.
HippoDel написа:gogo написа:zone12345 написа:Здравейте на всички имам един въпрос т. като никъде не видях и не съм срещал как смятате патладжан от буркан домашен и кисели краставички по колко грама е 1 ВБ?
Потърси данни от тук - http://www.bb-team.org/hrani и си направи изчисление по етикет по следните формули:
1БП = (100/съдържание на протеини в 100 гр)*7
1БВ = (100/съдържание на въглехидрати в 100 гр)*9
1БМ = (100/съдържание на мазнини в 100 гр)*1,5
От съдържанието на въглехидратите трябва да се извадят фибрите.
Какъв етикет бе Гого, те са домашни!
Italiano написа:Такаааа. Дойде "цитрусовия сезон" и почнаха мандарините. А и портокалите.
Днес си купих мандарини, ами има мандарини и мандарини. А в таблицата пише 1 бр.
Тааа, някой мерил ли е мандарина и/или портокал? Друго си е да имаш грамаж ...
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта