Здравейте,
Да споделя и аз моя скромен опит с пазаруването на рибено масло. И аз като Tan Zaso поръчвам от сайта
http://www.iHerb.com.Защо ли? Ами цената в България е повече от 2 пъти по-висока за един и същ продукт, така че и с доставката от САЩ излиза по изгодно. За доставка за България е добре да се използва Global Priority Mail by DHL , което в момента струва само 4$ и е нещо като на промоция, иначе доставката е на цена 6$ за пратки до 1814 гр и стойност на покупките до 80$. Над този грамаж и стойност не може да се ползва Global Priority Mail by DHL. Сега да Ви кажа какви масла съм поръчвал и кои от тях минаха теста на д-р Сиърс с фризера. Първата ми покупка беше
Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels. Избрах го защото е молекулярно пречистено както препоръчва д-р Сиърс и е доста концентрирано. В една капсула, която е от 1000мг има 600 мг омега 3 (EPA + DHA). За да приемаме по 3 гр омега 3 киселини на ден, което е минималната доза според д-р Сиърс е необходимо да пием по 5 капсули от това рибено масло. Едно малко сравнение с маслото споменато от Tan Zaso, което е също на Now Foods и е също молекулярно пречистено, но е с 2 пъти по-малка концентрация на EPA и DHA, т.е ще трябва да изпием 10 капсули от това масло за да достигнем 3-те грама омега 3 киселини. Струва ми се по-разумно да се пият по-малко капсули. И така, след като си получих първата доставка от рибеното масло(
Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels) разрязах 2 капсули, изсипах маслото от тях в една пластмасова капачка, която сложих във фризера. На другата сутрин, за мое най-голямо удовлетворение рибеното масло не беше замръзнало ни най малко, т.е рибеното масло мина УСПЕШНО теста на д-р Сиърс. Същото се отнася и за следното рибено масло -
Now Foods, Super EPA, Double Strength, 240 Softgels. То се различава от горното само по това, че съдържа 2 пъти повече капсули(240 бр.) и също премина УСПЕШНО теста със фризера. Поръчвал съм и 2 течни рибени масла, които макар и молекулярно пречистени и също с добра концентрация на омега 3 НЕ УСПЯХА да минат теста със фризера. Това са:
Carlson Labs, The Very Finest Fish Oil, For Kids, Lemon, 6.7 fl oz (200 ml)Nature's Answer, Liquid Omega-3, Deep Sea Fish Oil EPA/DHA, Natural Orange Flavor, 16 fl oz (480 ml).
Още след първия час във фризера пробите замръзнаха подобно на свинска мас, много жалко.
Това е засега. Някой ако има въпроси с радост ще отговоря.(Моят код от iHerb e GBS139 и Ви дава при първа поръчка отстъпка от 5$ при поръчка на стойност под 40$, и отстъпка за 10$ при поръчка над 40$).