Да си напиша мъката тук:
Зарибих се по изварата на Маджаров и, като я видя, купувам по 5-6 бройки.
В Благоевград я намирах само в Билла.
Добре, ама на 01.12.2013 си купувам 5 броя извара със срок на годност до 08.12.2013.
Когато отворих първата кофичка, гледам - пожълтяло отгоре. Викам си, това е някакъв каймак. Хапнах една мааалка хапка и не можете да е представите за какъв отврат ставаше въпрос. Едно горчиво ...
Отварям втора кофичка, ама леко само "открехвам" фолиото. Пак жълто и мирише.
Забелязах, че останалите бяха с надути капачки като туршиите, когато имат "бомбаш". Тях не ги отворих, за да си ги отворят в Билла, ако претендират, че не съм ги съхранявал правилно.
Намерих време и отидох на 06.12.2013 до Билла заедно с касовата бележка (добре, че винаги си ги пазя за по няколко дни). Хората бяха много учтиви и ми замениха изварата с нова, която е със срок до 13.12.2013. Викам си, супер - хем имам прясна извара, хем не трябваше да им вдигам скандал.
И понеже бях с колата, а трябваше и риба да купувам (нали беше Никулден), отскочих до МЕТРО. Там също намерих от изварата на Маджаров, че даже беше и със срок до 14.12.2013. Един служител ми разправяше, че имат и на промоция, но със срок на годност до 07.12.2013, т.е. изтича след 1 ден. Не съм се и замислил, разбира се, да се възползвам от тази промоция след случая с Билла.
Та, взех 2 извари и от МЕТРО. Викам си, в Билла като не съхраняват правилно стоката, поне ще имам друг вариант за изварата.
И понеже си имах други протеини, отварям изварата от Билла на 09.12.2013. "Изненада" - същата помия.
Викам си, тия от Билла са идиоти и не съхраняват правилно продуктите.
Отварям изварата от МЕТРО и пак се оказа същата гадост.
Стигнах до заключението, че от Маджаров май ни пробутват развалена стока, щом не само в Билла го има този проблем. И във връзка с това сега не ми се занимава да ходя до Билла ПАК да сменям извара.
А пък тъкмо бях навил човека от кварталния магазин (познаваме се с него) да почне да зарежда продукти на Маджаров. Щото те нали и месни неща предлагат. Така, както го навих да зарежда продукти на Верея, заради моето обезмаслено кисело мляко. И сега е доволен, защото много добре му върви продажбата на Верея. Чак не мога да се доредя понякога за моето мляко.
Та, разказах му за гадните продукти на Маджаров и се отказа. А тъкмо беше намерил кой им е доставчик за Благоевград.
Набутах се с около 12 лева, но най-лошото от цялата работа е, че като видя гадната извара и ме втриса. Направо нещо като фобия имам, а толкова ми беше любима. С нея в Зоната ми беше лесно.
Сега се чувствам прелъстен и изоставен. Не знам дали бих могъл пак да се доверя на извара в живота си.
Има един конкурент - изварата на Олимпус, но още не мога да се реша. Мисля, че още не съм готов.
Чудя се дали да им пиша на тия от Маджаров, защото може проблемът да е някъде по веригата и доставчиците им за Благоевград да не я съхраняват както трябва. Това, разбира се, не ги оневинява, защото фирмата трябва да си следи поточната и дистрибуторска линия. Още не съм решил.
ИЗВОД: ЗА БОГА, БРАТЯ (И СЕСТРИ), НЕ КУПУВАЙТЕ БОКЛУЦИТЕ НА МАДЖАРОВ!!!