Tan Zaso Ти как правиш разлика, т.е как знаеш че тези които ти си купуваш не са преработените фини ядки
Т.е дали са с фибрите или не
Аз трябва да направя едно по-здраво претърсване из нета, и из книгите на сиърс по този въпрос. Обаче определено имам твърдо собствено изпитано мнение, от личен опит- купувала съм инстнатни ядки, както и "old fashion", които почти не се различават на външен вид, и трябва да се доверявам на заглавието, и в двата случая огладнявам еднакво-по рано от предвиденото. А като се има предвид, че съм в Зоната от години , и тялото ми е реагира на всяко малко недоразумение, като ми показва глад, или умора и т.н
Когато си сваря цял овес, се чувствам сита и нахранена, и ме държи повече от нормалното, а от всички други ядки, дали old fashion или instant, ефекта на по-бързото огладняване е на лице. И всъщност най-големия индикатор си ми остава тялото, което в случая потвърждава думите на Сиърс, че трябва да се използва само пълнозърнест овес, който може да е леко натрошен, но не и преработен.
И преди някой да каже " аз ги ям преработени и не огладнявам"... бих отговорила да стои в зоната минимумм 2-3 месеца, абсолютно стриктно, само на благоприятните храни, и после след 2-3 месеца да посегне към преработените ядки. Човешкият организъм е такъв компютър, че най-малкото сътресение се показва на яве. В такива ситуации, когато сме дълги месеци стриктно в Зоната- казвам стриктно, а не само на око, или през ядене, или през ден, а плътно спазване на режима, тогава и яденето на една допълнителна ябълка ще ви се отрази и ще почувствате че сте изяли нящо не както трябва. За мен специлано, и за мъжа ми, отговора на тялото е най-важния. Защото винаги сраванявам с него, да съм сигурна, че не е само при мен. Когато съгрешим с някоя храна, и двамата после чувстваме едни и същи неща.
И понеже както казах, всичко това което чувстваме напълно се допълва с думите на Сиърс, за това и не поглеждам никакви преработени ядки по магазините, били те old fashion или instant. Аз купувам само Steel cut, които са леко начупени за да се сваряват по лесно.
Всъщност ако трябва да правя някой десерт, за междинна закуска от по един блок например, бих ги използвала, както използвам и овесено брашно в рецептите, защото се налага
Но да ги ползвам за закуска, като основно хрнанене- не. И както обичам да казвам, всеки сам си решава до колко да се възползва от Зоната, и до колко да си повишава инсулина. Ако ти харесва да си мислиш че ядеш полезна храна с преработените ядки-
ползвай ги
И викам да се преместим в
хранене в Зоната, и да коментираме там, че там е по-общата тема, а тук е само за готвене и рецепти, и да не разводняваме темите