чичо Чарли написа:Здравейте!
Започнах прием на OMEGA 3 с 180EPA + 120 DHA , производство на MADRE LABS. Вече 5 ден - сутрин 2 капсули и вечер 2 капсули. Обачееее дали е от тях не знам, но ми се възпали гастрита. С такъв съм от години. В сайта на IHERB имаше някакъв такъв отзив, че се отразява негативно на проблемните стомаси. Не преполагах, че е от маслото, но ще намаля приема на 2 капсули както е препоръчителната доза по етикета, пък да видя как ще се чувствам. Някой да е имал някакви такива проблеми???? Доста е некомфортно. Подува се стомаха, а и ти престъргва , сякаш си гладен, а нямах тези проблеми до преди да започна приема.
Ами първо си взела грешното масло, чичо Чарли. Не
MadreLabs Omega 3 е маслото, което препоръчваме, а
MadreLabs Omega 800, което вероятно е причината за проблемите ти.
Твоето е на същия производител, но с концентрация за рибено масло клас "здравословни храни", а не фармацевтичен клас рибено масло. От него не пий повече от препоръчаната на опаковката доза, докато си поръчаш правилното. И я раздели на два приема по 1 каопсула. За съжаление то няма ефекта, който има другото масло на същия производител.
2 капсули съдържат 2000 мг рибено масло, а общото количество на омегите е 600 мг, т.е. 30% концентрация
1 капсула от другото съдържа 1000 мг рибено масло, а количеството на омегите е 800 мг, т.е. 80% концентрация.
Просто приемаш прекалено много мазнина, без да получаваш нужното количество омега-3.
Ползвай линка, за да си поръчаш правилното масло.