Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
systoteva написа:Здравейте
Въпроса ми е колко грама готова скумрия е 1БП?
gogo написа:systoteva написа:Здравейте
Въпроса ми е колко грама готова скумрия е 1БП?
Изчислено по етикет с данни от тук излиза, че 1БП на готвена/печена скумрия е 27 гр.
Как става изчисляването по етикет можеш да прочетеш във втория пост на дневника ми.
loa написа:Купих си от магазина консерва с нахут на Фамилекс. съставките и са 8,6 гр. въглехидрат, от тях 4,52гр. са фибри. Нещо се овъртолих във формулата за смятане на 1 блок.
100/(8.6-4.52)*9 = 225 гр.
Това вярно ли е?
чичо Чарли написа:И да попитам още: някой ползвал ли е соеви продукти? Купих от Кауфланд соева кайма и сега не знам как да я приготвя, няма никакво упътване към нея. От таблицата на протеините се чудя колко грама да взема за 1 блок . Гледам, че и в рецептите няма качена такава за използвани соеви продукти.
Благодаря на всеки, който ме светне по този въпрос!
gab4oto написа:Привет чичо Чарли олиото не е добър избор, защото съдържа омега 6. Аз го ползвам изключително рядко, когато не мога да сготвя без мазнина. Още не съм почнала да си правя гхи. Май трябва да опитам някой ден. Зехтин, маслини, ядки и авокадо са добър избор за мазнини. За сутрешната лъжица зехтин с лимон трудно ще я зонираш. Не съм лекар и не мога да те посъветвам да я пропускаш. Хапвай си протеина и останалия въглехидрат след това.
За следобедна закуска половин кофичка кисело мляко 2% е удачен вариант, който можеш да изпиеш и в движение. Спазвай интервалите за хранене и не пропускай следобедната закуска.
Соевите гранули се накисват предварително във вода и после ги правиш каквото си решила. Има рецепти в нета. Имам едни на етикета пише 53гр протеин. Ако и твоите са с толкова това изчислено по етикет е 13гр за блок. Успех
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта