Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Маня написа:Сирената - меки и твърди се отнасят към протеините. Просто има обезмаслени, нискомаслени и пълномаслени. Когато се ползват пълномаслени, не се добавят мазнини.
При изчисляане по етикет се тръгва от това дали продуктът е от животински произход - т.е. протени, от растителен - въглехидрати. Важен е основния макроунтриент, и след това се гледат и мазнините. Смесени продукти са прясното и киселото мляко и някои соеви продукти.
Семената и ядките и произведените от тях продукти са мазнини.
Мазнини се съдържат и в протеините, и във въглехидратите.
Протеини се съдържат и във въглехидратите, и в източничите на мазнини.
Блоковете в Зоната са определени така, че се водим от основния макронутриент, като се пренебрегват другите.
zory_dimitrova написа:Здравейте!
Зоната подходяща ли е за кърмещи дами? Тъй като за други режими съм чела, че извеждат токсини от организма чрез кърмата. Как стои въпроса при Зоната?
Маня написа:zory_dimitrova написа:Здравейте!
Зоната подходяща ли е за кърмещи дами? Тъй като за други режими съм чела, че извеждат токсини от организма чрез кърмата. Как стои въпроса при Зоната?
Може да прочетете този раздел от форума - http://www.vzonata.com/forum/viewtopic.php?f=8&t=111
Владиславов написа:Здравейте,понеже съм нов в зоната,бихте ли ми казали как да изчисля хранителните блокове.От теста излиза че са ми необходими 14 протеинови блока.Колко да са въглехидратните и мазнините? Има ли някъде сборник от рецепти за диетично хранене в зоната? Благодаря Ви предварително!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта