от shtur4e » Сря Сеп 27, 2017 8:33 pm
SOS! Бях поръчала 1 опаковка "Спортс рисърч" от айхерб. Днес получих писмо от Български пощи плюс митническа декларация, частично попълнена от митницата и с печат на митницата. Моля, някой който е избрал чрез БГ пощи да си освободи пратката да пише какво точно прави. Това, което разбрах е, че трябва да приложа копия на всички документи - поръчката от където се вижда товарителницата, фактурата на айхерб и документ за плащането. Това, което не разбрах е:
1. трябва ли да вписвам допълнително данни за продукта в митническата декларация;
2. какъв документ за плащане да представя като плащането е с дебитна карта Visa през сайта, а от 2 седмици съм закрила тази карта и сметката ми в тази банката, макар че данните за движението по сметката следва да се пазят;
3. ако се справя със стъпките в т.1 и т.2, в пощата ли отивам и там предавам всичко или попълвам изпратената декларация-съгласие БГ пощи да ме представляват пред митниците като това съгласие, митническата декларация и приложените копия на докуменни изпращам направо в митницата, която не е в моя град, но в писмото има адрес на митницата.
Моля пишете, защото е посочено, че ако в 5-дневен срок не получа пратката, тя се връща на подателя. Благодаря предварително!
"You can have results or excuses. Not both."