Март месец, време за равносметка…
Гледам, първите ми „записи“ са от март 2015, когато започнах да правя „нещо със себе си“. На 13-ти март 2015 съм била 61,4 кг. Тогава започнах да ходя на фитнес. До края на април имам 22 посещения, което прави 2 или 3 седмично. Нямаше абсолютно никакъв ефект, не свалих и половин грам, не се почувствах по-добре. Преди да почна тренировките ме боляха краката като изкачвах стълби на 5-тото стъпало, след тези 22 посещения ме боляха краката на 5-тото стъпало. Естествено, това ме обезкуражи и намалих посещенията, като гледах да не преставам съвсем.
Юли 2015 – един месец абсолютно всеки ден, без никакво изключение ходих да тичам 28 дена.
Първия ден тичах 200 метра преди да падна от умора. Всички ми казваха „Няма страшно, и при мен беше така, ще видиш колко бързо ще се увеличи това разстояние.“ Вторият ден тичах 150 метра, 28 ден – 150 метра. Ни милиметър напредък! Просто 150 са малко, мускулите ми не се уморяват, нямам мускулна треска, която да ги тласка напред, да причини някакво развитие. Бях на всякакви изследвания, сърцето ми е здраво. Липсата на ефект е убийствена. Изключително позитивен човек съм, но това ми идва повече.
Август 2015 – 2 седмици на планина, интензивно ходене по нанагорнища, демек не съм преставала със движението, само където имах възможност да спортувам другаде, не във фитнес център
От края на януари до март 2016 пак ходих редовно на фитнес, попаднах на много добра треньорка, която тренираше с мен. Тренира с мен 4 минути корем, в последствие на което имах 1 седмица жестока мускулна треска. И преди знаех, че не тренирам правилно, но в този момент почувствах каква огромна разлика е, като тренираш правилно. Мъча се с часове, а ефект никакъв, а е достатъчно съвсем мъничко, но правилно и ефектът е страхотен.
От друга страна това съвсем уби желанието ми да спортувам сама, ходех във фитнеса само когато тази треньорка беше на смяна, а тя имаше смени главно в петък вечер, когато аз бях извън града. И така мина година, да съм била 2-3 пъти.
30 януари 2017 – Пак се почна, ходех 3-4 пъти седмично на фитнес. Ни грам, ни милиметър, ни по-стегнато тяло. Стълби до 5-то стъпало.
14 март 2017 – Започнах да кокетнича със Зоната
С тренировките 3 пъти седмично издържах до края на април.
Май – юли – веднъж седмично, като от време на време ходех и втори път.
Август – планина, спорт извън фитнеса
От края на септември продължих с тренировки веднъж - дваж седмично.
Януари 2018 – увеличих тренировките на 4 пъти седмично.
19 януари – опитах се да се храня строго според правилата на Зоната, даже участвах в зоновото състезание от 1-ви до 16-ти февруари.
14 март 2018 – Точно година откакто имам дневник – ефект никакъв. Както писах в предишния пост тук - това не означава, че Зоната „не действа“, означава, че аз не мога (за сега) да вляза в нея.

Лутам се насам натам, частично поради собствен мързел, но предимно поради външни причини. Това свършва днес, вчера късно вечерта се върнах от командировка, днес ще си сготвя и от утре се започва строго със храненето според Зоната, а от следващата седмица пак почвам тренировките.
Пожелайте ми успех и ми стискайте палци!