В таблицата на хранителните блокове са дадени усреднени стойности за грамажа на виното за 1 блок въглехидрат. Няма как да се изсчислят количествата за всички марки вина. В таблицата, под колонката с протеините, има формули за изчисляване на блоковете по етикет, така че според посоченото от производителя на етикета върху бутилката от конкретното вино, можеш да си сметнеш точно колко грама от него ти дават 1БП, 1 БВ и 1БМ. Виното е в червената зона, а Бари препоръчва
"червените храни" да са не повече от 1/4 от цялато меню. Т.е. ако имаш 4 блокова вечеря, 1 блок въглехидрати може да ти са 120 гр. вино. Останалите 3 блока въглехидрати е препоръчително да са от зелената или оранжева част на таблицата. Ако все пак се каниш да изпиеш 4 чаши вино от 120 гр., приготви си качествен протеин също 4 блока и 4 блока мазнини. На хранене не трябва да се приемат повече от 5 блока. Така трябва да е по правилата на Зоната, не че практиката не познава отклонения... но все пак, всичко трябва да е в нормални граници.