Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
stef_227 написа:как да изчисля колко грама е шунката ? на етикета пише протеин 8,17 , въглехидрати 2,15,мазнини 1,37 .
нали се гледат протеините 100 /8,17 *7 гр. за блок и получих 85 това се равнява на 1 блок.
Italiano написа:Нишесте, глупости ... по-добре смени шунката!
Karrita написа:Гого, примерно сиренето, което купувам е 19% П и 17% М за 100гр. Аз лично го смятам 1БП=37 гр. и не добавям никаква друга мазнина.
Рикотата, която намерих е като на Лилит - 7,5П и 12,5М за 100 гр.
За такива продукти имам предвид, как да ги смятам или въобще да не ги ям . За кашкавала също...
HippoDel написа:Но според мен е добре, въпреки това да си хапваш и полагащите ти се мазнинни блоковете с ядки или маслинки, за да добавяш мононенаситени мазнини.
Karrita написа:Гого, примерно сиренето, което купувам е 19% П и 17% М за 100гр. Аз лично го смятам 1БП=37 гр. и не добавям никаква друга мазнина.
Рикотата, която намерих е като на Лилит - 7,5П и 12,5М за 100 гр.
За такива продукти имам предвид, как да ги смятам или въобще да не ги ям . За кашкавала също...
gogo написа:Ето защо ако понякога хапвам сирене, а аз харесвам сиренето от типа Рокфор, то си го смятам като мазнина и колкото се получи.
Karrita написа:
Гогич, като чуя Рокфор и косите ми се изправят
Много ми е гадно! Каква мазнина има в него?
HippoDel написа:Но Гого, е много стриктен с мазнините и хапва по 5 г рокфор, горкият.
Karrita написа:
Гогич, като чуя Рокфор и косите ми се изправят
Много ми е гадно! Каква мазнина има в него?
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта