от Pipilota » Чет Май 18, 2017 4:13 am
Евгени, тук е Зоната на Сиърс, и таблицата е направена с количества, които дава той. Както предполагам знаеш, човека е американец и е повече от нормално да дава количествата в техните мерни единици. там са O.Z.(унция), която използва главно за протеините 1 o.z.=28гр., ако се чудиш от къде идва 28гр. и 42гр., ами точно от там 1 o.z.=28гр. и 1.5o.z.=42гр.
Относно таблицата, смятам, че е абсолютнo излишно да се ровим на дълбоко из нета и разните му там милиарди източници.
Аз гледам единствено таблицата, която Бари е сложил в неговия сайт. Не ровя из никакви други сайтове, рядко гледам USDA и т.н. Ако Бари промени броя на чашите, тогава и ние сменяме броя на грамажа, симпъл....И нямаме никакви претенции, че нашата таблица е перфектна, тъй като всеки един продукт в чаша може да варира с грамажа, в зависимост от това как е нарязан....Както Сиърс обяснява с книгите си, той самия закръгля всичко в чаши, за да лесно за запомняне.
А това, че някой иска да направи ядрена физика от Зоната, с точности до стотна от грамажа...имате право, желание, правете го! Но не смятам, че е уместно да се толерира инфо, намекващо, че таблицата е неточна. И относно точностите - надявам се да си запознат с границите на Зоната, и до колко можеш да варираш с продуктите.
Аз съм от ветераните, и за 7 години благодарение на тази таблица и тези грамажи сума народ отслабна и си подобриха драстично здравето. Ако има някакви допълнение, с удоволствие ще ги добавяме, ще поправяме когато се наложи, и не знам защо има нужда от нови таблици и объркващи потребителите информации. Колко е просто всичко, направили сме сайт, направили сме таблица, превели сме книги, всичко безплатно за вас, и пак се търсят някакви космически точности, които никой не знае колко са точни всъщност.....
Таблицата се обновява само когато има разлики в таблицата от сайта на Сиърс, защото съм се отказала вече да звъня в зоната, поради голям брой некомпетентни служители там....преди имах лични инструктори, обучени и компетентни, които вече ги няма..прекратиха тази така полезна услуга за мое голямо съжаление......
Преди години таблицата беше много бедна, с помощ от потребителите тук и звънене в Зоната допълвахме, поправяхме, размествахме...и така с общи усилия се справяхме. Когато от Зоната нямаха отговор, ни съветваха да взимаме инфо то USDA. Таблицата е всичко от Сиърс, и което го няма Сиърс от USDA!
Този въпрос е дискутиран много в различни форуми и фейсгрупи, всички ползващи таблицата на vZonata.com
Всеки има право да използва който си пожелае източник за количество блок. В този форум потребителите ползват тази таблица. Рецептите са дадени по тази таблица, хората с фрапиращи резултати са стигнали до тук с тази таблица. Говоря за този форум.
И както казах, всеки да си използва който си източник сметне за най-добър. Ако ти си доволен с твоите грамажи, това е повече от прекрасно. Всеки сам за себе си избира най-правилния път. Успех със Зоната!
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..."