Идеите на Милвето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Идеите на Милвето

Мнениеот Gazilot » Чет Окт 24, 2013 9:59 pm

Ехеее, чак пък язва, :msmile1:
Случва се, ама га яди, убооо ти беше, нъл тъй? :laugh1:
Язвата вече е лечима болест. Когато е причинена от Хеликобактер Пилори, което е в 90 причината за болестта, се лекува за 20 дена. Казвам го опит :think2: .
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Зоната

Мнениеот Pipilota » Пет Окт 25, 2013 4:48 am

Аз все не мога да го обясня това чусвтво "инсулиново гадно" м и като четох сега коментарите, се зачудих на глас пред мъжо, че не знам как да го обясня, и в разговора се сетихме, че това е чувство, много подобно на мАхмурлука (или мУхмурлука, все едно) сутрин след пиянска вечер :laugh:
Виждам, че повечето се заблуждават, като прекалят с огромни количества храна, и им стане тежко, че чак да им се повръща. При нашето "инсулиново гадно" е точно мухмурливо гадно. Не говорим за главоболие, ами това дето ти е в стомаха, едно такова, хем ти гладнее, хем не ти се яде нищо, и нещо като киселини, ама съвсем не е киселини...абе точно все едно си здраво си препил предната вечер.
Тук говоря ако например след две-три седмици стриктно спазване на зоната да изядете едно парче торта само, нормална чинийка колкото в сладкарница, и чашка портокалов сок например... и след 20 минути чувството определено ще ви нападне.
Все пак всеки организъм е различен, и всеки реагира по свой си начин, но при мен, и при мъжо чувството е еднакво, и при двама ни настъпва след около 20-30 минути след извършването на големия грях :laugh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот nympheacea » Пет Окт 25, 2013 8:58 am

Пипи установих, че за всеки "инсулиновото гадно" е различно. Най-вече се обуславя от чувствителността на организма и от способността за интоксикация. Както на някой не им понася пиенето и от по-малко к-во се освинват, така и на мен едно солидно прегрешение ми се равнява на алкохолен делириум, дискомфорта в стомаха ми е най-малкия проблем, сега като се замисля, един път се натрових от едно гадно домашно вино. От 2 чаши лежах безпомощна в леглото в пълно съзнание и си драйфах в ушите..... Усещането е същото и при интоксикация при гриповете които засягат стомашно-чревния тракт. Та мисля, че "инсулиновото гадно" се определя на база чувствителността на черния дроб като цяло. Ако някой има други наблюдения да сподели.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот marianapanova » Пет Окт 25, 2013 1:39 pm

При мен инсулиновото гадно е тежест,както сподели Пипи парене,уж ти е гладно а пък не,ни най-вече тежест в стомаха,а и понякога ме пробожда сърцето,нооо това ми се случваше преди зоната,а сега като си взема зоновата храна и пърхам :laugh:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот milve » Пет Окт 25, 2013 8:19 pm

Хай,
Е днес вече съм тавряс ( какво и да значи)
Няма как да знам какво е "като след махмурлук" щот не ми се е случвало да се омажа до степен такава.... Но личното ми усещане беше точно като за моето "инсулиново гадно"
Искам само да уточня, че въпросната закуска по 4 си беше най-редовната закуска за съботно-неделния семеен комплект( мама, тати и детенце)
Аз не съм се натъпкала с манджа до козирката ( зоновата ми закуска е далеч по богата и обилна).
Просто си хапнах неРРРРазрешени неща и ето ти реакция.
Меря си значи днеска милиграмите и съм ОК. А да видим до кога ще изтрая:)
Айде със здраве!
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот milve » Сря Окт 30, 2013 10:56 pm

И така,
Мина ми профилактичния годишен преглед при личния лекар с всички те му там подробности. Ето и резултатите:
За 2012 г ------------ За 2013 г.
кръвно 120/80 ------------- 110/75
кр.захар 5,5--------------- 4,9
триглицериди 2,8 --------------- 2,1 ( при норма за мен 1,87)
холестерол - 7,2 ------------ 6,2 ( при норма 5,7 )
останалото ми е в центъра.............
Най - якия момент с кардиограмата беше като ми я пуска два пъти - защото не повярва какъв пулс имам .За сравнение в предходни години бях м/у 82-77 удара/мин, а сега заковах на 60у/мин. И тя ми вика:"Брей ти излезе с пулс на атлет бе муцка " ..............иииииииии щях да се пукна от гордост( нали се гърча всеки ден с тия упражнения)
А да и освен това съм свалила за една година 13,5 кг.-последните със Зоната.
Абе голям кеф, и пак кеф , и кеф .....
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот gogo » Сря Окт 30, 2013 11:09 pm

Милве,

Не е истина, нали :bigsm16: :bigsm30: :bigsm47: :4smile:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот milve » Сря Окт 30, 2013 11:22 pm

А gogо остави ,
-направо ми е 10 сантиметра над земята ( размера на порциите и не само винаги има значение)
М/у другото бързах и в предния пост забравих да напиша , че според мойта лична лекарка с останалите малки цифрички от холестерола ще се преборим с "1000 мг омега 3 дневно"
Забавно а ?
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот gogo » Чет Окт 31, 2013 6:37 am

milve написа:А gogо остави ,
-направо ми е 10 сантиметра над земята ( размера на порциите и не само винаги има значение)
М/у другото бързах и в предния пост забравих да напиша , че според мойта лична лекарка с останалите малки цифрички от холестерола ще се преборим с "1000 мг омега 3 дневно"
Забавно а ?

Да живей д-р Бари Сиърс :applaus: :bigsm16: :bigsm47:
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот marianapanova » Чет Окт 31, 2013 7:51 am

:bouquet: Милве браво :4smile:
www.vzonata.com
Всеки изминал ден във всяко едно отношение,положението ставв все по-добро и по-добро.....
Аватар
marianapanova
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

България,Пловдив

Мнениеот Plam4e22 » Чет Окт 31, 2013 8:24 am

Милве, отдавна не бях прочитала твоя дневник и днес пак го препрочетох :msmile7: и като стигнах до крайните ти резултати, имах чувсвтото че стигнах до точката на кулминация :bigsm4: след всички твои твои периоди на "горе" и "долу"(все пак няма някой който да ги няма) и пак стигаме до щастлива развръзка :bigsm20: :bigsm20: ПОЗДРАВИ и много ти се радвам на дневничето :bigsm22:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Karrita » Чет Окт 31, 2013 12:46 pm

Супер си Милве! :bigsm24:
Ние се гордеем с теб, но по-важното е, че ти се гордееш със себе си и се чувстваш удобно в кожата си!
Успех и само добри резултати и положителни емоции! :bigsm21:
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната

Несебър

Мнениеот nympheacea » Чет Окт 31, 2013 6:53 pm

Браво Милве.
Е за т'ва най-обичам фактите. Като все си говорим толкова превъзбудено за ползите от зоната, някой външен със сигурно ще си помисли, че сме в някоя секта. Но като опре до голата истина, благодарение на Милвето, поне за мен е доказателство, че не съм хахо. Признавам си в последните месеци бая съм се закъхарила по въпроса....
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот milve » Чет Окт 31, 2013 9:20 pm

Благодаря за коментарите,
По повод психясването на тема Зоната :
много е вероятно на гостите във форума да им изглеждаме като платени рекламни агенти на Др.Сиърс . :laugh:
Обаче от позицията на житейския си опит смело мога да кажа ,че : Ако ученика не е готов - учителя няма да се появи.Тоест колкото и да им обясняваме :"ама тава е много хубаво " и как ще се чувстват във времевия си престой в Зоната -не са ли узрели за идеята , не са ли склонни поне да опитат (кервана си върви. кучетата си лаят)
Пламче, по повод твоя коментар :
Никой не ми е обещавал, че пътя до Зоната е меко и леко занимание ( а би могло да бъде). Ако дневничето ми ти е заприличало на влакче на ужасите ту горе ту долу, е защото аз съм човек и подлежа на изкушения. Да често съм се изкушавала и затова резултата ми не е /-20 кг/ Дневникът е истински -защото пиша за това което мисля и което ме вълнува. Целта ми беше - дълготрайно здраве. В момента това усещам и така мисля че изглеждам.Преди година 12 стълби ми изсмукваха всичката енергия, а сега се задъхвам чак на 5- тия етаж.Обух едни дънки от преди 2 години и е кефффф.
Ей на такива неща се радват излежаващите се в зоната. А зонуващите са с резултати като Марианка -38 или Гого-24!!!
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Pipilota » Пет Ное 01, 2013 2:39 am

Милвеее, поздравления и от мен :rheart: :bigsm22: Те всички вече казаха всичко, и за мен не остана коментар с който да не се повторя :) Продължавай в същия дух, защото така освен себе си, радваш и нас :hug:

И мисля че е крайно време и ти да се нагиздиш с някое аватарче, да си ни по-атрактивна :bigsm1:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот milve » Пон Ное 04, 2013 8:05 pm

Накипрена съм, ама зарзавата нещо не ми го слагате?
Къде са ми камбите ?
Или чушките ?
Хей дамата дето лети. Аз не знам кога смяташ да ставаш принцеса , ама на мен салатата ми я няма.
Въобще каквито и да са зеленчуци може да ми ги курдисате под аватарчето!
Аватар
milve
Новак в Зоната
Новак в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната