Благодаря! Старая се да зонувам правилно и мисля, че се справям, което изцяло дължа на прочетеното и споделено в този форум. За което се присъединявам към казаното и от другите начинаещи голямо БЛАГОДАРЯ на всички, които пишат, съветват, подкрепят, превеждат и т.н. За пшеничните трици попитах само от интерес към големия брой фибри и с намерение да ги включа в хляб за незонуващите домашни.
По данни на USDA 100 г сурови овесени трици имат гликемичен товар 16 и за 1 БВ трябва да се приемат 18 грама; 100 грама сварени/сготвени овесени трици имат гликемичен товар 4 и за 1 БВ трябва да се приемат 102 грама.
В таблицата на Бари са дадени количества за сурови и сварени овесени ядки за бавно готвене (т.е. овес на зърна или овесен булгур), съответно 14 г за 1 БВ суров и 1/3 чаша за сварен овес. В неговата таблица не фигурират овесени трици.
Включването на триците в менюто е добро решение, но както овеса като цяло, така и овесените трици трябва да се ползват по препоръка на Бари не повече от 2-3 пъти седмично.
Здравейте от мен! Явно доста добре ми се отразява Зоната,въпреки,че съм и в червената зона често и за месец стопих бая -не толкова на килограми,колкото на обиколки. та искам да ме посъветвате,ако знаете,как да не отслабвам повече,искам заради здравето да продължа да я пазя,но не искам да отслабвам повече,даже да кача малко,какво да правя?!
Ако продължаваш да отслабваш, това означава, че тялото има нужда от това. Все пак е добре да споделиш от колко килограма си почнал, при какви обиколки и докъде си стигнал сега. А ако искаш да не смъкваш повече килограми просто увеличаваш двойно мазнините. Вместо блок включваш два блока.
Някой може ли да ми каже как да изчисля блоковете при сливите. Имам предвид онези едри и наподобяващи праскови сливи, а не малките сини сливи. Вкарах в търсачката сливи, но всички са коментирали сушени или пресни сини сливи, а този сорт е друг, и тази година са станали огромни, по-големи от праскови. Нямам търпение да ги хапна, но как...помогнете
1 слива - 1 БВ. Сливите са много видове - зелени джанки, зрели джанки, летни сини сливи, есенни сини сливи, твоа сорт, айфъска и още доста. Всички зрели - 1 слива за 1 БВ. Само зелените джанки са 4-5 за 1 БВ.
Имам един малко странен въпрос. Както се казва, въпрос с повишена трудност. Знаете ли, къде мога да открия приблизителната хранителна стойност на костен бульон? Тъй като, аз пия доста, а той е богат на колаген, т.е. на протеин. Нямам представа, какво количество е 1БП.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
Pipilota написа:Ахахааам сега я пипнах аз коя е Hippo Кой задава същия въпрос в групата..
Ха-ха, Пипи! Голям образ си!
Ама вместо да потриваш ръчички, отговори на човека в нужда. Сериозно, можеш ли да питаш Бари, по въпроса? Въобще, какво му е мнението за костния бульон, ми е интересно. Че Маня, не се интересува от кокали.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
Хипчо, да ти кажа честно, нямам идея какво е костния бульон, дали е протеини, дали е мазнини... но мисля, че какъвто и отговор да получа, няма да е правилен. То е много относително, колко кокали ще сложиш в колко вода, каква ще е концентрацията, колко са мазни кокалите и т.н... и изобщо не мисля че има отговор на този въпрос..
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..."
Здравейте! Имам въпрос към знаещите и опитните тук
Днес ми беше ден за пазаруване и в Кауфланд открих една риба, пише пушен паламуд на етикета. Не съм опитвала паламуд досега. Реших да я взема, но като се прибрах, видях, че няма информация за протеините Дали да я включа към менюто, или не е добре? В таблицата не я откривам.
"Ако ти искаш, след сто години в света нещо да се промени, започни сега. Божите мелници мелят бавно." Борис Стругацки