Не знам какъв точно е замисълът на новата цена, но ако сте обърнали внимание вчера и днес Омега 800 е в daily deal в комплект с
http://www.iherb.com/California-Gold-Nutrition-CoQ10-100-mg-30-Veggie-Softgels/61073 на обща цена 8,94 долара, което само по себе си е добра оферта. Поне към този момент, докато тази оферта е валидна, теорията с търсенето и намаленото производство стои малко като извадена от учебник по икономика
Ще поживеем, ще видим, но......
Ако тази цена от почти 20 лв. се запази, съм категоричен, че си заслужава човек да си поръча от маслото на Бари Сиърс - поне аз предпочитам неговото, ако трябва да избирам. Тъй като не съм поръчал още от Iherb, ми е трудно да изчисля крайна цена до мен за Madre Labs, Omega 800 - малко се обърквам, кога ходи, кога не ходи на митница. Ако се спазва закона на 100% повече от 1 шише задължително митница, при 1 брой няма митница, ама от транспорта така се оскъпява, че....мисля, че единствения начин за малко по добра цена от това на Барито е да се надяваме на късмет с поръчка на повече бройки и да ни изпуснат за митница. Отиде ли на митница
Тъй като вече ми дойде първата доставка от маслото на Барито - течния вариант(общо EPA и DHA - 202,5гр.), мога да дам по-подробна информация. Първо да кажа, че изненадващо
мина теста с фризера - даже по тяхна препоръка след отваряне на бутилката се съхранява постоянно именно във фризера
Та така, възможно най-скъпия вариант за крайна цена е около 115 долара за бутилка- 80 долара цена от сайта(с опция за регулярна поръчка - отново казвам, че не е ангажираща), 7 долара доставка от Барито до склада на посредника в САЩ, 20 долара комисионна за посредника(включва и обмитяване), и около 8 долара транспорт - т.е. около 2,57лв. за дневна доза от 2,5г.
При първа поръчка има отстъпка от 10%, като купона е getstarted1015. Аз поръчах 3 бутилки - съветът ми е при първа поръчка максимални бройки, може да се комбинират и повече хора. Та при три бутилки сметката е следната: 3*80-10%= 216 долара+ 7 долара до склада + 54 долара комисионна + 23 долара транспорт(около)= 300 долара
202,5г.= 100 долара, откъдето 1г.= 0,89-0,90 лв, т.е 2,23-2,24 лв. за дневна доза от 2,5г. Наканил съм се да питам Барито при по-голяма доставка дали ще направят отстъпка, ама на този етап съмо съм се наканил.
Допълнително има възможност да договорите с посредника и по-ниска комисионна, но това вече е индивидуално.
Аз на този етап съм твърдо на маслото на Барито - при мин.10г. дневна семейна консумация(а в момента 17,5г.) просто митница не ми мърда. Ако си поръчам Омегата чрез посредника за 9 шишета(216г. EPA и DHA, еквивалент на шишето на Барито) цената на грам излииза около 1,17лв или над 2,90лв. за дневна поддържаща доза
Ако има някаква магия с избягването на митница при повече бройки от омега 800, ще черпя 2,5г. от най хубавото на рибката, ако някой ме светне.