Здравейте!
Имате си ново чавдарче в мое лице. След известна теоритична подготовка вече от 10 дни се впуснах и в практиката.
Първо искам да поздравя и благодаря на всички, допринесли за съществуването и живота на този сайт и форум ( не, че искам да изпъкне някой, ама....Пипи
, пионери
, чавдарчета
)
Из житието и битието на един зоновак:
Аз през живота си овес не съм ял, ама викам си “трябва“, сигурно е вкусен, толкова хора го ядат. Акустирах в Берьозка след 30мин., влизам, две симпатични девойки ми се усмихват учтиво, явно с надеждата да ми отмъкнат максимално количествено-качествени парични знаци. Тия на краставичар краставици ще продават си викам аз - минах директно на темата
- Овес имате ли? (всъщност го казах по учтиво)
-Да
-Един пакет
Докато мине този безкраен диалог едната фея беше скокнала щанда и вече ме водеше нанякъде в магазина. За нещастие щанда с овеса беше до щанда с рибата. Взех си аз овеса в ръчичка и за да не бъда груб реших да се правя, че ще си купувам и риба - взех някаква опакована сельодка да разглеждам, викам си, рибка е-бива. Спомен да съм консумирал преди нямам, но и да съм консумирал е било с течен въглехидрат с грамаж от зелената зона
Почти се навих да я пробвам. В този момент вторта девойка зад щанда явно ме омагьоса, когато със загадъчен развален руски, с ясно изразен български акцент (или обратно, не помня) ми подвикна
- Имаме сельодка и на промоция от тази витрина
Не ме впечатли
- От 12лв. на 6лв.
Край, спечели ме веднага и бързо ме нави. Но веднага се сетих за пъкления им план да ми изпразнят джоба, и реших да подходя стратегически
- Докога е промоцията
- Ами докато свърши
Логично. Ама то колкото логично, толкова и опасно - минава банда любители на водката и край. Ама колко да взема от тея рибки - верно, че съм половин метролог с тия мерки и теглилки, ама опит с риба нямам. Някакъв налудничав глас в главата ми проговори и преди да се възпра
- Два килограма
Двете се спогледаха по техен си начин, взех да се чувствам прецакан
- Давай кофата - вика едната
Сега вече осъзнах, че сбърках сериозно. Напълниха три тарелки и взеха да ги поливат с нещо мазно
- Тва кво е
- Ами марината
- ?
- Растителна мазнина. По добре не слагайте допълнително зехтин, че ще стане мазно.
Край, оплесках нещата яко. Помислих да избягам, ама се възпрях. Реших да приключа този кошмар, да ме поизтупат малко, да си призная поражението и да бягам. Така и стана.
Пътувайки към вкъщи се сетих, че киселото мляко свърши. Влизам в магазина и тръгвам към щанда с млякото. Да, ама той е до щанда с месата. Мернах небрежно един телешки суджук. Докато мятах 0,1% в кошницата взех кардинално решение - ще го взема тоя суджук - телешки е, става. Взех го, без да чета етикети - чувствах се победител, имах алтернатива на онова мазното от тарелките. Протеини да искаш.
Идва време за вечеря. Експериминтирах върху сельодката - варене 1,5 мин. -ура, обезмасли се. Опитах - сетих се за кравите дето ближат солените блокове. Брррр. Изкиснах 1,5 часа - става. Взимам суджука, ще си угодя. Гледам и не вярвам - че то мазнина излезе. Взех да се смея - 1 БМ 6гр. Реших да приключвам тоя кошмарен ден - за десерт 1бл. мазнина 6гр!!!!!!!!!
Спах неспокойно.
Събудих се с нови надежди. Веднага измислих план как да излезна от обхваналото ме състояние на прецаканост. Едвам изчаках да стане прилично време - Обадх се на сестра ми.
- Здрасти, искаш ли гости довечера, че не сме се виждали скоро.
- Естествено
- Кво да взема
- Ааа, аз ще взема, какво искаш
- Е стига де, ще донеса сельодка и телешки суджук
- А аз какво да взема
- Оф, нали ти казах, че спазвам един вид диета. Айде щом искаш вземи телешка пастърма, пък от мен сельодката и суджука.
По пътя разсъждавах върху колелото и неговите принципи на действие - слизане, качване. Въглехидрат - течен, протеин - пастърма, мазнина - реших да експериментирам - 18гр. тележки суджук. Получи се добре.
Прибрах се. Реших да настроя чаркалъците с половин кофичка от 0,1% и 3 кашута. Почувствах се победител, но съвестта ми ме гризеше с тва колело. Докато пуших последната си за деня цигара на терасата погледнах натам, накъдето си мислех, че са САЩ и прошепнах “ Прости ми Бари, съгреших“. Явно получих опрощение - заспах бързо и дълбоко.
Кво нещо е живота, бях решил да си купя само едно кило от пустия му овес, ама той е друга тема.
Айде, със здраве!