Надявам се да ме приемете сред вас!

Знам, че измина малко време от регистрацията до дневника, но намеренията са ми постоянни и дневникът ще позволи да съм и мотивирана, и да съхранявам менютата, а и бих се радвала ако бъркам в изчисленията, да го забележите.
Няколко думи за мен... Кръстена съм на Кучето

Следващото ще е по-банално! Но няма да кажа, че цял живот съм се борила с килограмите, защото не е точно така. Боря се със себе си в продължение на 38 години от общо 52 годишното ми пребиваване този път на този свят. Много пъти - невероятни резултати от по 25-30 кг надолу и точно толкова пъти връщане към висините. Както някой би казал - тъпа и упорита! Да, упорита съм, и най-големите ми постижения датират от 1-2- години насам. Последното е от миналия месец, когато спрях цигарите! От тогава са и последните няколко качени килограма... Не, проблемът напоследък се оказа друг. От миналата година съм вегетарианка, а от началото на тази година се опитах да стана веган. Дори за седмица - суровоядка. Казвам опитах, защото не станах. Приемът на въглехидрати беше на 90% от храненето, макар и само с плодове и зеленчуци.
От години се опитвам да се храня здравословно, храната я приготвям винаги в къщи и не консумирам въглехидрати в лъскави пакетчета, както беше казал някой

Та... от съществуващите диети, сигурно има нещо, което да не съм пробвала,но трудно ще се открие. Любими ми бяха тези, при които за 7 дни се отслабва с 5 кг. Е, да.... всеки греши, понякога многократно, затова са уроците да се повтарят, докато не се научат!
Преди около 10-тина години чух за Зоната, купих си и книга, прочетох, харесаха ми много от нещата, но когато се задълбочих и стигнах до шестте фъстъка, разбрах, че все още не е дошло времето за Зоната.
Сега вече - да!
И малко данни за мен - висока доста - 175 см. Тегло - много близко до трите цифри, но все пак 2.
От 21.06. започнах. Първите 2 дни имах дори леко покачване, но за тези 5 дни резултатът е -1.100 кг.
Навярно доста съм се разбъзикала метаболитно, но и има един проблем в 5-те хранения, за които ще поискам съвета ви. Според калкулатора съм на 11 блока с много леката ми физическа активност. Разпределям ги така: 3-3-1-3-1. Проблемът е в последния блок. Много е малко времето между вечерята и блокчето преди лягане. През седмицата лягам в 22.30, за да мога да стана в 6.00 сутрин. А се връщам вечер към 19.30 и докато приготвя вечерята става 20.00ч. Докато я финализирам 20.30ч. Тези 2 часа ми се струват недостатъчни и двата последни блока почти се бяха слели в работните дни. Какво трябва да е решението?
Пожелавам ви хубава почивка!

Отивам на разходка....