Re: Отслабване в Зоната - тема 2
Здравейте на всички в Зоната! И аз като повечето нови се въртя няколко дни във форума за да добия представа за постижения, хранене и атмосфера - и това което видях ми хареса. Затова реших да се присъединя в редиците ви ако ме приемете
Първо да се представя жена на 42 години висока съм 1.60 и в момента тежа почти 68 кг. Така не съм се докарвала никога. От миналата година юли месец до сега съм качила 10 кг. Причината???? И аз не знам къде е - дали критическа, дали от това че приемах анти депресанти или комбинация от двете - незнам но килограмите са факт. Изследвала съм хормони всичко ми е в норма. И тогава от моя колежка разбрах за Зоната. В началото не обърнах много внимание, защото смятах че ми трябва нещо ударно, с което да свалям по кг. на ден примерно. Но започнах да чета в нета и Зоната ми хареса. Реших да започна за да видя мога ли да се справя с тия пусти блокове и как това ще ми се отрази на ежедневието. И хоп скочих при вас. Шести ден съм в Зоната или поне си мисля че е така. И като всички новаци естествено имам въпроси
Не си мислете че не съм изчела почти всичко което сте писали - просто нямах търпение да стана една от вас.
Сега да споделя накратко за моето хранене - на мене много по лесно ми е да си сготвя от зоновите рецепти защото те са пресметнати в блокове и така не ми се налага всяко хранене да го пресмятам. Сутрин в 7.00 - 7.30 приемам 2 парчета солен кекс - 2 блок, 11.30-12.00 мусака или друго каквото съм си сготвила - 2 блока. 16.30-17 късна закуска там хапвам извара, ягодки и орех - 1 блок и за вечеря вече се старая да хапвам 3 блока риба или пиле със салатка и бяло винце. Ако някъде греша моля за помощ. За три шест дни имам свалени 500 грама което ми се струва твърде малко и затова си мисля че не съм съвсем в Зоната или ми минава черната мисъл че и това няма да ми помогне както безкрайните други опити. Вода до 14 часа докато съм на работа изпивам 1.5 после още поне литър най малко. Движение имам доста - ходя много пеша. Не спортувам за сега защото имам проблеми с кръста - лекувам го и в момента който ми кажат че съм о.к започвам леки натоварвания. За тези шест дни какво забелязвам:
1. Не съм изморена.
2. Аз по принцип съм си енергична но сега чувствам прилив който е по особен - нито едно нещо което трябва да свърша не ми тежи
3. По спокойна съм - не се изнервям от най малкото
4. По късно ми се доспива вечер и по рано ставам само до преди 5-6 дни имах нужда от следобеден сън а сега не
5 И най готино е че ни ми се яде сладко
И съм до тук - отчитам че това не е малко и знам че Зоната е режим за здравословен начин на живот а отслабването е бонус - но аз тук съм за бонуса и ми е малко тегаво че нищо не съм смъкнала. Като чета тука повечето от Зонуващие свалят по килограм още първите дни. Но надявам се с ваша помощ нещата и при мен да потръгнат - това ми е последната надежда.
Така да споделя че аз никога не съм се хранила редовно - а сега е скъсвам от ядене но... явно нещо не е наред винаги, защото първия ден огладнявах и то дообяда по вече а преди изкарвах от 6 до 14 часа на кафе и вода, втория и третия ден бях о.к четвъртия пак огладнях знам че огладнееш ли вече си извън Зоната и по тази причина днес обяда ми е половин час по рано от обикновено. Ох много дълго стана но ми се искаше да съм максимално подробна за да ме коригирате в грешките. Надявам се скоро да се включите