Ники, това е писано от някой, който е чел-недочел нещо в нета.
Според мен поне това е пълно неразбиране на това какво е Зоната. Текстът бъка с неистини.
В крайна сметка човека би трябвало да е разумно същество и да подхожда разумно към начина си на живот и хранене. И всеки има право да избере своята "диета". За мен, която съм пробвала доста "диети" за 60-те си години съм абсолютно сигурно, че това е моя начин на хранене, защото промените, които настъпват в мен (не само външни, защото не мога да се похваля с огромни резултати в свалените килограми - но за 2 години мисля, че намаляването на над 20 килограма е нещо напълно нормално и постигнато по естествен начин), но които установявам и с изследванията, които си правя периодично, са достатъчно доказателство, че всичко с тази диета е ОК. Пък който иска да вярва на поредния бълвоч написан от анонимния "компетентен журналист" или "диетолог".
По принцип на много "текстове" в интернет (на български или на чужд език) трябва да се гледа винаги с едно наум, тъй като инфото много пъти е подвеждащо или изсмукано от пръстите - просто една огромна "жълта медия" със световно разпространение. За мен източникът на информация са книгите на д-р Сиърс и литературата, включена в тях. Който иска, чете източниците, а не преразказите на поредния пишман писач.
А и не открих никакво инфо чий е този сайт, кой е редактора му. Някакви контакти с тях - баси жълтурията.
Чета, че Бари отричал вегетарианската диета - поредната лъжа. Човекът е написал цяла книга за вегетарианци - Соевата зона. Една от дъщерите му е вегетарианка.
"недостиг на зеленчуци, плодове и пълнозърнести храни и фибри" - като изключим пълнозърнестите храни къде виждат недостиг на зеленчуци, плодове и фибри тия умници. И къде е казал Бари, че ябълките увреждат здравето