Дневникът на Radostna

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневника на Radostna

Мнениеот Radostna » Чет Фев 25, 2016 8:20 pm

Днес, ден 18ти обяда ми беше:
Сирене Котидж- 3 БП
2 домата- 2БВ
140 гр- Ягоди
9 бр кашу

Закуска- Кисело мляко 0.1%
3 бр. Кашу

вечеря току- що:
4 белтъка- 2БП
50 гр извара-1 БП
3/4ч. чаша печени чушки
1ч.л. зехтин и домашен ябълков оцет
късната закуска ще е 50 гр. извара с 1/2 круша и 3 бр. кашу
Днес си гледах старите тетрадки през 2010г. съм правила меню и няколко седмици съм била в Зоната. Тогава трябваше да съм по- постоянна. Отказах се заради сряда, когато ми беше постен ден. Но сега съм сигурна и знам, че това е моят хранителен режим. :yess: Събота и неделя ще се поглезя малко. Само да имам малко време за себе си и ще си направя мъфинчета или палачинки. :smdance:
През седмицата нямам много време, защото си имам две дечица и готвя за тях. Най- добре ще е цялото семейство да е в Зоната.
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Зоната

Мнениеот Маня » Чет Фев 25, 2016 9:04 pm

Radostna написа:.... Най- добре ще е цялото семейство да е в Зоната.

Чудесен извод! И за домакинята става лесно - готви за всички зонова храна :) И в книгите на Бари, и в нашия сайт и форум, и в сайта на Бари има голямо разнообразие от ястия, които стават за цялото семейство. А и почти всяка любима рецепта от семейната кухня с малко фантазия, леки изменения и пресмятане може да се превърне във великолепна зонова храна.

Между другото, дори да не храниш малчовците зоново, ако финансово можеш да си го разреш, е добре и те да хапват от рибеното масло. В зависимост от възрастта - 1, 2 или 3 капсули на ден.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Petja » Пет Фев 26, 2016 8:03 pm

Здравей Radostna и от мен. Честито ти дневниче и успех :yess:
Аватар
Petja
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Radostna » Пет Фев 26, 2016 8:37 pm

Petja написа:Здравей Radostna и от мен. Честито ти дневниче и успех :yess:

Благодаря, Петя! :)
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Radostna » Пет Фев 26, 2016 9:07 pm

Ето как мина и днешния ден. :)
Закуска:
100гр моцарела- 3БП
1 1/2 круша- 3БВ
9бр. кашу

Обяд: 150 гр извара- 3 БП
1 1/2 портокал
9 бр. бадеми
/ днес май ми е било много плодово, но вече ми се хапва нещо сладко/
Следобед бях на пазар и не си изядох млякото :(
Мама беше сготвила пълнени чушки с кайма и сос бешамел... така хубаво ухаеха... но аз съм желязна.
вечеря: Ароматна скумрия
Казвам- ароматна, защото я приготвих с прясна мащерка и лимонов сок във фолио. Хареса ми много. Започвам и аз да изпробвам подправките и да ги откривам.
126гр- скумрия- 3БП
2ч.ч домати консерва с мааалко праз и скилидка чесън и ч.л зехтин /които не броя за блок/- 2БВ + 3БМ
140 гр. ягодки - 1 БВ
късната закуска ще бъде кисело мляко 0,1% и 3 ядчици, най-вероятно бадемчета ;)
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Radostna » Съб Фев 27, 2016 4:00 pm

Нутрито е голям уред. Днес ми се наложи да ям навън, в парка и сътворих зоновото си ядене в нутрито, а самата чаша / с капак/ в чантата. Когато си му дойде времето, си извадих чашката и си пийнах. Сега е време за зонова закусчица от 1 БПВМ.
Всичко върви по план. Чувствам се много свежа и енергична. Чакам и рибеното масло и така съвсем в Здравословното хранене. Мерки и теглилки на 8 ми март.
Единствено ми е студено. Нещо не мога да се стопля. :bored1:
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Katerinka » Съб Фев 27, 2016 4:41 pm

Май на всички зонковци им е студено :laugh1:
"Има само едно кътче от вселената, което със сигурност можете да подобрите - себе си"
Аватар
Katerinka
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Жена

Мнениеот Маня » Съб Фев 27, 2016 5:40 pm

Напълно естествено - загубата на мазнинки оттук оттам създава усещане за студ. (То и времето да не е топло?)
Проблемът с лекото "зъзнене" се решава с топли билкови чайове вместо вода - хем аромат, хем полифеноли, хем сгряван. Колкото по-шарен чай, толкова по-полезен. А чай става дори от люспите на лука. :laugh1: Е, не е от най-приятния на вкус, но пък помага за кашлица :laugh1: И по-топли дрешки :) (Толкова облечене не съм ходила от години през зимата :laugh1: )
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Radostna » Съб Фев 27, 2016 6:00 pm

Изображение
Солените мъфини на Маня. :smdance: Маалко променени- не сложих зехтин, а повечко маслинки и естествено без сол, че те са си соленки... но всичко друго е зоново издържано.
Това количество ще разделя на 6 и всяко парченце ще е от 1 блок ПВМ Чудесна закуска... :chef1: А как ухаят само... :smdance:
Последна промяна Radostna на Съб Фев 27, 2016 7:38 pm, променена общо 4 пъти
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот NikoLinia » Съб Фев 27, 2016 6:01 pm

Здравей и от мен, Радостна!
Желая ти успех в Зоната!
Обаче влизам в дневника ти, за да споделя моето мнение за нутрито. Аз също имам и го ползвам, зная, че и Маня го ползва често. Мисля, че е добре с него да се правят дресинги и сосове, както и сокове от време на време, но аз мисля, че не е добра храната често да бъде течна. Храната трябва да се дъвчи добре, за да се напоява със слюнка и с точните храносмилателни ензими. Освен това продължителното хранене е важно, за да се мобилизира цялата храносмилателна система, като по този начин се намалява обема на храната, от която имаме нужда. Храната не трябва да се прехвърля транзитно от чашата в корема!
Разбира се, всеки има право на избор, тук само споделяме опит и информация! :)
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Radostna » Съб Фев 27, 2016 6:09 pm

NikoLinia написа:Здравей и от мен, Радостна!
Желая ти успех в Зоната!
Обаче влизам в дневника ти, за да споделя моето мнение за нутрито. Аз също имам и го ползвам, зная, че и Маня го ползва често. Мисля, че е добре с него да се правят дресинги и сосове, както и сокове от време на време, но аз мисля, че не е добра храната често да бъде течна. Храната трябва да се дъвчи добре, за да се напоява със слюнка и с точните храносмилателни ензими. Освен това продължителното хранене е важно, за да се мобилизира цялата храносмилателна система, като по този начин се намалява обема на храната, от която имаме нужда. Храната не трябва да се прехвърля транзитно от чашата в корема!

Напълно съм съгласна с теб! Нутрито е за случаи, в които няма как да си извадя купичките и да дъвча половин час.
Като съм у нас, удрям лактите на масата и е супер... :) Човек трябва да се наслади на храната.
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Radostna » Съб Фев 27, 2016 6:12 pm

За първи път качих снимка и май има проблем. Дали се справих... :hm:
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Мнениеот Маня » Съб Фев 27, 2016 6:12 pm

NikoLinia написа:Здравей и от мен, Радостна!
Желая ти успех в Зоната!

Дано никога не ти се налага да си на течна храна :)
Това, че не е сдъвкана, а само приета на бавни и ослунчени глътки, не прави храната по-малко полезна. Всичко е въпрос как точно ще я приемеш. Определено бавното хранене е за предпочитане.
За сокове нутрито изобщо не го ползвам, защото то не прави сокове в общоприетия смисъл. А приемането на храна под формата на кашички и пюрета си е напълно нормално и в незоновата кухня. Важно е да не се гълта като гъска, а да се дъвче и течната храна. Дори водата трябва да се дъвче.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Маня » Съб Фев 27, 2016 6:14 pm

Radostna написа:За първи път качих снимка и май има проблем. Дали се справих... :hm:

Опитах се да ти покажа как трябва да я коригираш, но на мен не ми разрешава. С бутона "ПОПРАВИ" на мястото на nnn трябва да сложиш текст за заглавие на снимката.
Но мисля, че си сложила линк към страница, а не само към снимката

Изглежда страхотно творението ти :chef1:
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот NikoLinia » Съб Фев 27, 2016 6:44 pm

Маня написа:Дано никога не ти се налага да си на течна храна :)

Дано не ми се налага наистина. Аз си спомням твоите неволи, Маня. И когато това е единствения възможен вариант, въобще не го коментирам. Но когато има избор-зъбите са за това, да дъвчат! :)
Защо аз не виждам изображението? Копирам линка и го търся в Гугъл. Не става.
Аватар
NikoLinia
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Radostna » Съб Фев 27, 2016 7:42 pm

NikoLinia написа:Защо аз не виждам изображението? Копирам линка и го търся в Гугъл. Не става.

Ники, я опитай сега да видиш изображението?
Аватар
Radostna
Новак в Зоната
Новак в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната