Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Запомнете също, че колкото повече е обработена храната, толкова по-голям е гликемичния товар. Затова сварените бобови имат доста по-малък гликемичен товар от същото количество консервирани. И когато приготвяте всякакъв боб (като черен) на супа, гликемичният товар се увеличава неимоверно, защото продължителното готвене разгражда клетъчните стени на боба, което улеснява организма да го смели до прости захари за усвояване.
Katerinka написа:Почвам да пека мъфините от суров накиснат нахут
Katerinka написа:Изглежда супер !!! Ама салатката къде е
roksi написа:Овесчето ,не се ли е малко преварило ?
Katerinka написа:Трябва да включиш и малко салатка, и плодове
Маня написа:Препоръчително е да се включва в големите хранения (закуска, обед и вечеря) поне 1 свеж блок (било то зеленчук или плод според сезона)....
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта