Рошличке, браво за първите изтекли течности от тялото (да, това със сигурност са основно натрупаните излишни течности в клетките). Продължавай така и скоро ще почнат да се топят и излишните мазнинки. Първоначално в Зоната може да се отслабне доста, но после идва момент, в който смъкването става бавно, постепенно, със задържания и после пак надолу. Така че просто се подготви и психически, че няма нещата да станат за месец или два. Нужно е време, търпение, старание и спазване на принципите на Зоната. А просто си заслужава усилието в началото, защото после всичко се превръща в рутина и е ужасно приятно. И всяко кръшкане се усеща от организма. Никога не забравяй, че Зоната първо е начин на живот, система за правилно балансирано хранене, което осигурява добро здраве и дълголетие, може да реши редица здравословни проблеми и едва накрая е диета за отслабване.
За изварата - фантастичен продукт като източник на белтъцини за хора, които искат да се въздържат от месо или просто не го любят. Има няколко прекрасни извари подходящи за Зоната - Олимпус (внимавай в % масленост, че има версии в които трябва да не добавяш мазнини), Домлян, Ведраре. Смесена с подправки, плодове, явки, зехтин, какао или като пълнеж на омлет от белтък си е направо супер. Въпрос на фантазия с какво ще я забъркаш - соленичка или сладичка. Все си е вкусна. А има възможност и да я комбинираш с кисело мляко, защото то е смесен продукт, и така да образуваш например 2 БП+1БВ от млякото и изварата и да го допълниш с 1 БВ плод или зеленчук (било на пюре, на смути или каквото ти дойде на ум). Аз определено в последно време предпочитам изварата на Домлян. Олимпус ми е нещо безвкусна, Ведраре ми е по-подходяща за "пържени яйца със сирене"
. Абе, просто гледаш мазнините да са под 1,5 грама/100 (Олимпус май бяха 2 грама, и към нея не се добавя мазнина)
Моята солена версия е нещо като катък - 400 г сирене Маджаров лайт + 450 г извара Домлян + 1 кофичка кисело мляко Маджаров/Верея 0,1%. Всичко това смесено и в хладилника и после по 50 г за 1 БП.