Оф, след почти един месец кашляне и хрема май започнах да се оправям, поне днес не съм се давила от кашлица. Но малкия все още буха страшно, чудих се дали да го заведа тука на лекар, че бая време продължава, но учителките от детската градина ни дадоха съвет ако няма температура да не го водим на лекар. От вчера започнах да му слагам капки с клеева тинктура в носа(в 10мл вода 10 капки клеева тинктура) и мисля, че почнахме да овладяваме хремата(тя уж беше изчезнала ама от петък пак му потече носа), сега кашля и на моменти направо се дави - започнах да му давам по половин чаена лъжичка мед със синап(на мен ми помогна, дано и той да се оправи) освен това изпи едно шише сироп за кашлица Проспан, сега минахме на Биокс-Тими с мащерка. Иначе на детската градина си го водим сутрин и засега го вземаме към 11,30 когато другите лягат да спят, до вчера все някой от нас стоеше с него в градината, но днес го оставихме сам, плакал е, но каза на учителката че утре пак щял да отиде да си играе с нея.
А междувременно набрахме порядъчно количество боровинки, напълних едно чекмедже и половина на фризера с боровинки и май ще гледам да изпразня и другата половина на чекмеджето, че да сложа още боровинки. Лошото е, че не можем да се разберем с малкия човек да стои около нас като берем боровинки - тръгва да обикаля и един път ми изкара акъла като не успяхме да го намерим бая време. Направих и малко сладко, поне да знам, че има и плодове в него, а не само разни химии като в купешкото. Мислех да пробвам със стевия, но тук не успявам да открия пектин за да го сгъстя. Има само захар с пектин специално за сладко, но чист пектин не.
Аз от понеделник тръгвам на курс и ще трябва да се нагаждам към него със зоната, все още не знам колко време ще продължава, само знам, че първия ден трябва да отида в девет. Този начален час ме устройва, защото водя малкия на градина към осем и половина и ще имам достатъчно време да се придвижа до помещението за курса преди девет. Дано и по-нататък това да е началния час. А иначе сигурно ще трябва вече малкия човек да стои по цял ден в градината, а не само до обяд. Ще разбера в понеделник.