Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Italiano написа:Има ли смисъл да ровя из МЕТРО или Кауфланд за него, щото нямаме Фантастико в Блг?
negat1ve написа:Здравейте,
Понеже съм нов и виждам, че има извесни разлики между стойностите на различните видове извара на пазара, искам да попитам колко грама би трябвало да включва един блок протеини от извара "Маджаров"?!? Данните и за 100 гр. са:
Мазнини - 5 гр.
Въглехидрати - 2,4 гр.
Белтъци - 13,1 гр.
Ще е много по-лесно ако също ми обясните логиката стояща зад сметките за да мога да си смятам нещата сам по етикет. Иначе по купчината данни който са ми дадени пише само че един блок обезмаслена извара е 50 гр.
извара в Лидл - 280 гр. смешно пакетче - 17 гр. протеин, 1 гр. мазнина и 3 въглехидрат, 1 гр. сол - доста ми харесва и е само 1,09 лв.
negat1ve написа: Дирекно по таблицата с блоковете ли се взимат грамажите или има пак сметки по етикет?
negat1ve написа:Това са изварата, нискомасления котидж и пуешката шунка нали?
Конкретно за пуешкото питам, че отзад на етикета са описани една камара Е-та и ако не беше балансиран продукт едва ли щеше да е първия ми избор що се отнася до месо!?! Дирекно по таблицата с блоковете ли се взимат грамажите или има пак сметки по етикет?
gogo написа:Маджаров 0,1% кисело има и в Поморие. Пробвах го. Стори ми се доста по истинско от това на Верея 0,1%.
Tatyana написа:За мен Лидъл става все повече един от любимите ми магазини - очевидно си държат на качеството, ама така е като шапката отгоре е немска.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта