Здравейте!
Чета ви от 2 дена, и от толкова се опитвам да съм в зоната, както аз, така и мъжа ми, че и децата мъча
Но явно с децата няма да стане номера, особено с малкия (август прави 6г), трудна работа, това не яде, онова не яде, иска си въглехидрати човека и това си е. Каката се надявам да я вкарам в пътя (тя ена 7г и 5м), понеже е гимнастичка, а напоследък нещо се наду на бузки, гушка, дупе (от ядене основно на бързи въглехидрати) (21кг е и 116см, не ми дебело детето, но за гимнастичка, трябва да пази дупе), та тя се опитва да ме слуша, но явно й идват в повече и естествено много неща и тя не харесва. В момента решаваме проблема с пълнозърнест хляб филия с извара (подобно ядат в градината и малкия хареса, и каката си я изяде), но май така белтъка е по-малко, така, че утре сутрин за 2БП ще й дам филия с извара и филе, половин ябълка и 6 бадема. За следобедна при нея ще е половин кисело мляко (0,1%)+3 бадема, а преди лягане 1 чаша прясно мляко (взех им днес с 11 витамина 2%) и се чудя да давам ли бадеми.
Купих и протеин на прах, понеже искаха някаква зърнена закуска, та вчера им правих 10гр от нея (по етикет) + 100гр прясно мляко и мисля, че беше 7гр протеин. Ами не успя да си го изяде, не й хареса с протеина (на мен ми се стори много сладко, понеже изядох вместо моята нощна закуска). Какво бихте ми препоръчали вие за децата, основно за каката, с малкия няма как да стане, защото и в градината ядат и най-много прясно мляко преди лягане да дам. Та каката не е много по месата, но чисто месо яде. Любимото са й луканките, ама май не са никак Зонови, та какво бихте ми препоръчали? От зеленчуците яде само краставица, което си е направо никакъв въглехидрат, така, че ще наблягаме на плодовете (чакат диня утре да дойде в магазина), а и за сладолед само питат, та не знам как ще го комбинирам него. Не е добре хляб, но при нея явно ще ми се наложи да се ползва, иначе ще сме мн зле откъм въглехидрати, може би картоф?
Сега малко и за нас с мъжа ми. Преди да прочета за Зоната изкарах 12 дни диетата на Ваня Червенкова. Вярно свалих 4кг, но не мисля, че са мазнини (или ако има от тях то е вероятно 0,5кг, защото свалих само по 1см обиколка на бедро), но пък коремчето ми се прибра и сега не ми е трудно в зоната, даже ми е и тежко. Имам тук едно голямо питане за кафето. Тези 12 дни не съм пила, понеже не можеше да се слага захар и мляко (а моето кафе, ако може да се каже, че е кафе беше 1ч.л. разтворимо кафе + 2ч.л. кафява захар + 2 пръста прясно мляко, а чашата си е голяма 220мл). Мъжа ми каза, че не може без кафе и ще си го пие, той само млякото май не слага вече, така, че сутрин това му го броя като 1БВ, така ли трябва да го смятам? Чудя се дали и аз да си пийвам кафенце поне 1 сутрин (макар, че сега нещо не ми беше така вкусно както преди) или да се окажа от него съвсем
Мъжа ми трябва да изяжда по 11БП, а аз 9БП (както и дъщерята), при него е 3+3+1+3+1, а при мен мисля да го направя 2+3+1+2+1, а на детето 3+2+1+2+1.
Тази вечер неговото меню беше: 1БП - 28гр свинско филе (овкусено с подправки от ХИТ), 2БП - кашкавалена извара, 1БВ - 240гр домати, 1БВ - 2 сурови зелени чушки, половин краставица, 1БВ - чаша бира, 3БМ - 3 ореха
Моето меню: 2БП - 56гр свинско филе, 1БВ - 240гр домати и половин краставица, 1БВ - 1/2 ябълка, 2ВМ - зехтин и оцет. В общи линии това ще е яденето и утре, но мисля да взема круши и диня. За закуските ще караме на половин кофичка кисело мляко в бадеми.
А имам и друг въпрос, понеже малкия иска пълнени чушки с кайма, дали има как да се направят Зонови, че те и мусаката са ми любимите ястия и ако мога да ги правя зонови би било чудесно, макар, да се ядат без хляб
Сигурно много ми станаха въпросите, и може би има отговори на тях из темите, но време не ми остава да изчета всичко, колкото и да ми се иска. И това гхи мисля тези дни да опитам да направя, предполагам децата ще харесат такава филийка със шарена сол
Ами това за сега от мен, може би е добре да кажа, че започвам от 56кг 166см, целта ми е 52кг, в тези кг се чувстам най-добре, мъжа ми започва от 114кг и 176см, каза, че ще ме слуша до морето (което е края на юли), той до тогава да изкара, пък 10 дни не вярвам да да плюска безразборно, все пак пак ще го наглеждам поне да има някакво равновесие, макар с не толкова добри храни.
Айде стига вече....че то до утре мога да си пиша