Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
veny написа:привет на всички. наи сетне се реших да пиша и аз.от няколко години следя саита и се ползвам от безцената информация която споделяте всички тук.благодарение на вас мога лесно и с удоволствие да подбирам различни рецепти .имам въпрос относно лимеца някои знае ли как стоят нещата с блоковете и как е наи добре да се консумира
... лимецът си е пшеница. Бари Сиърс от зърнените храни препоръчва единствено овес и ечемик, и то цели зърна (или домашно смлени на брашно в кафевелачка например), а не овесени ядки или ечемичени ядки. И то в ограничени количества.
Иначе, цяло зърно лимец за 1 БВ е 16 г. Ако го смелиш при домашни условия същото ще е и за брашното. Като набъбне от водата и се изпече вероятно ще е около 20-25 г за 1 БВ.
beff написа:Здравейте! Много ме запали начина на живот в Зоната, нов съм и все още се мъча да вникна в идеологията на този принцип на хранене. Интересува ме защо не могат да се използват храни примерно съдържащи почти еднакво количество протеини и мазнини като се смятат като смесени храни 1БМ+1БП.
Има термуси, хладилни чанти, кутии с елементи за замразяване.... Няма невъзможни неща, всичко е въпрос на желание и малко повече фантазия... Дали си на път или си по цял ден в офис, зад щанд или работата ти е свързана с движение - винаги се намира начин да се преодолеят неудобствата на носенето на кутийчета с храна. Желание, желание и малко инат ти трябват Зонрица!Zornitza написа:..... а ако си нося продукти в колата, в топлото време не е добра идея струва ми се...а и честно казано е доста неудобно, ако е само плод или зеленчук да, но какъв да е протеина?Някой има ли идея или опит с такава ситуация?Благодаря !!!
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта