от vlaivsto » Нед Мар 15, 2015 9:29 am
Благодаря, pipilota! Питах защото прочетох това:
"ЛЕЧЕБНИ СВОЙСТВА НА АНОЛИТА (Мъртва вода)
Мъртвата вода представлява прозрачна течност без утайки , кисела на вкус ,леко трапчива . Ако в изходната си форма като водопроводна вода Redox – потенциала е не повече от +(200-300) мВ , то анолита е до +1000мВ . Тя може да запази биологичните и лечебните си свойства в продължение на една седмица ( в зависимост от условията на съхранение) . Желателно е анолита да се пази в закрит стъклен съд на тъмно .
АНОЛИТЪТ има силно въздействие върху фунцията на венозно-лимфната система , като регулира стеснението на съдовете и ги разширява , подобрявайки дренажа в техните стени . Тази вода притежава антисептични , противоалергични, подсушаващи, противоглистни и противовъзпалителни свойства .По дезинфектиращия си ефект долижава силното действие на йода , на кислородната вода , спирта и други . Но за разлика от тях тя не причинява изгарене на живата тъкан , защото е мек антисептик . Приемането на анолита притежава не само бактерецидно действие , но регулира честота на освобождаване на червото при запек (при заболяване на стомашно чревния тракт ) , без да има съществено влияние върху регенеративните процеси в лигавицата на червото и синтеза на антитела . Спрямо действието върху микрофлоратана червото, анолита представлява мек анти биотик , с киселинност pH от 5 до 3 . При вътрешен прием той намалява кръвното налягане у хипертониците , забавя обмяната на веществата , намалява болките в ставите . При външно приложение дезинфекцира , убива микробите в гнойните рани и засилва имунитета срещу грип , като ликвидира хранителните отравяния .
Анолита оказва благотворен ефект върху лимфната система на вените , като регулира просвета (отвора) на съдовете , въздействайки върху вегетативната нервна система (автономната) , тонизира гладката мускулатура на стените на съдовете и сърдечната клапа; стимулира движението на лимфата , отстранява застойните процеси и замърсяването на кръвта ; подобрява извеждането на вредните продукти извън клетките на на бъбреците , червото, белите дробове и кожата. Освен това анолитът подобрява дренажа на междуклетъчното пространство , премахва отоците в тъканите и възтановява целоста на клетъчната мембрана, като корегира положително електромагнитната хомеостоза . " Източник :
Linda keitz – Healing Waters
Самият производител на каната за йонизирана вода ми каза, че пие от "мъртвата" вода, но трябва да минат 2часа за да се пие след това "жива" вода. И на други места пише, че анолита оказва положително въздействие при болки в ставите, каквито имам от много години. От две седмици започнах да практикувам така: сутрин на гладно изпивам 500-600мл анолит и 2часа след закуска до края на деня изпивам 1,5л минимум само католит/"жива вода"/.
Зададох въпроса тук, защото ми се струва, че не е редно да се пият две коренно различни води - може би плюсовете и на двете се елиминират и в крайна сметка се елиминира и положителният ефект на всяка от тях, но знам ли? Наистина, ако някой пие и мъртва вода, а не само жива може да сподели за резултатите.