Tan Zaso Каква е тая анти-кортизолова диета
За първи път чувам, ама ми стана интересно
С каква цел е, за слабеене ли, или за намаляване на кортизола? Наистина менютата изглеждат близки до зоната, но все пак ми се струва, че преобладават въглехидратите, но може и да бъркам. Ще се радвам ако ме снабдиш с книгата:) Ще ти пусна мейла ми на лични
radotdr добре дошъл сред нас
За да си изчислиш блоковете, използвай
калкулатора от сайта. Можеш разбира се да ползваш и системата от книгите, и не мислия че ще има разлика. Относно разликата - за врата или китката... ти си първия който се сети да попита
Като тръгнахме да правим калкулатора, установихме че бари Сиърс е използвал таблици от 1975 година мисля че беше за изчисляване на процента на телесните мазнини, т.е според % на телесните ти мазнини можеш да определеиш по колко блока ти се полагат. И с течение на годините разбира се са се показали много по-добри начини за изчисляване на телесните мазнини, и искахме да сме възможно най-точни. Взехме калкулаторите на американските военни и морски, за база за сравнение,в които изчисляването на манините става по много по-подробен начини, чрез врата, китката, бедрата и т.н, за по-голяма точност. От всички калкулатори се оказа, че обиколката на врата е много по показателна от колкото обиколката на китката.
И другото, което ни озадачи в калкулатора за мъжете на Сиърс беше, че по средата някъде в тези таблици от книгата започваше да се губи зависимостта при физическите натоварвания, в което нямаше логика, и от там всъщност тръгнахме да ровим при военните и морските.
Когато променяш размерите на врата, броя на блоковете ти няма да се помени, защото в когато се храниш в Зоната, ти се храниш така, все едно си в идеалните килограми. Т.е протеините които твоето тяло може да поеме. Блоковете ти ще се променят, ако промениш физическата активност. Колкото повече физическо натоварване имаш, тогава нуждите на тялото ти от протеин се увеличават
Относно таблицата - Относно яйцета, в тях преобладават протеините. В зоната един блок мазнини е 3 г, но ние приемаме 1.5 г, защото другите 1.5 ги приемаме от протеините. За целта погледни в
Зонови блокове и по-точно прочети за мазнинните блокове
Относно протеините, които се намират в някой от зърнените храни- тези зеленчукови протеини нямат много голяма плътност, и не могат да се усвояват напълно от организма. Трябва да затънеш в изчисления за да установиш колко мизерни процента от този протеин ще се абсорбира в тялото, и какъв ще е хормоналния ефект. Напромер фибрите които се съдържат в овеса предотвратяват до голяма степен усвояването на протеините които съдържа, и поради тази причина Бари Сиърс казва че не се зачитатт. Единствените богати на протеин зеленчуци се водят соята и тофуто.
Ако имаш въпроси, не се притеснявай да питаш
Ние ще помагаме, от теб се сиак само малко воля и режим поне в началото, докато придобиеш правилните навици на хранене