Готвене и рецепти в Зоната - част 1

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Готвене и рецепти в Зоната

Мнениеот Pipilota » Нед Сеп 29, 2013 7:15 pm

Ми Рокси, няма да е лошо да споделиш твоите вълнения с тия морски вкусотии, че само така звучи много дразнещо :laugh:
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Зоната

Мнениеот Pipilota » Пет Окт 04, 2013 1:30 am

Тези Мъфинчета на Нимфичка :done: са много са удобни за междинните закуски :)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот nympheacea » Пет Окт 04, 2013 1:03 pm

pipilota написа:Тези Мъфинчета на Нимфичка :yess: са много са удобни за междинните закуски :)

Пипи много се радвам че са ти харесали. Тази рецепта ми е топ 1, вкусно е и много удобно. Задължително преди да тръгна на път се запасявам с мъфините. За почитателите им, съветвам да опитат комбинацията с кисело мляко + мъфин(и).
За всички които се притесняват да не минат максималното количество овес за деня, смятам днес да пробвам тази рецепта с брашно от лимец. Също така, в момента разработвам нещо като печени питки на тиган, рецепта за която се вдъхнових от Попи.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Italiano » Пет Окт 04, 2013 2:06 pm

Айде, Нимфи, чакаме отзиви!

п.с. И поздравления за инициативността. :bigsm18:
А какво ли стана с онази Зонова торта ... :bigsm45:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот nympheacea » Пет Окт 04, 2013 5:36 pm

Italiano написа:Айде, Нимфи, чакаме отзиви!

п.с. И поздравления за инициативността. :bigsm18:
А какво ли стана с онази Зонова торта ... :bigsm45:

Ахахаха Ити, като се сетя, че точно ти каза, че предпочиташ да съгрешаваш с бира а сега най-много ти споменаваш тортата, почвам да си мисля, че с бирата само започваш а края се губи някъде при баклавичките на Гого. more-smile20

За момента ме тресе яка романтична треска, така че, нищо което отнема повече от 10 мин приготовление не ме интересува. Смятам да бия рекордите на Джейми Оливер по скоростно готвене :laugh4:
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Djidji » Пет Окт 04, 2013 6:40 pm

Нимфи,мъфините наистина са страхотни/ вчера ги приготвих/. :cook:
Бих искала да попитам Пипи,можем ли да разберем, колко е максималното количество овес/зърна/,което може да се приема дневно,за да си набавим 40мг ГЛК седмично.Предполагам ,че и другите момичета на средна възраст се интересуват.
Аватар
Djidji
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Варна

Мнениеот Gazilot » Пет Окт 04, 2013 7:12 pm

Само да питам, бирата прегрешение ли е? В червените въглехидрати е, но си има доза, 200мл. в случая. 3 БВ 600 мл биричка е чест разнообразител на моето зонуване. А тортата, тя просто не може да се изчисли и балансира, или стъпваш накриво и я опаткваш, или я подминаваш и почват да те прегръщат ангели.

За тортата:
Мъж решил да изпита силата на волята си. Минава покрай магазин и си казва: - Това е, няма да вляза! След 10 метра: - Усложнявам експеримента - ще вляза, но няма да купя! Влиза в магазина - гледа любимата си ракия: - Усложнявам експеримента - ще купя, но няма да отварям бутилката! Купува ракията и се прибира вкъщи: - Усложнявам експеримента - ще си налея в чашата, но няма да пия! Налял в чашата: - Усложнявам още - ще пия, но няма да гълтам! Пийнал и го глътнал: - Еееее, ето това е сила на волята! Не ми се пиеше, но си наложих и пийнах!
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Italiano » Пет Окт 04, 2013 9:58 pm

Нимфи, аз тази торта няма да тръгна да я правя, но ми е интересно да те предизвикам. :laugh:

Гази, то не е прегрешение 2-3 блока бира, ама то само с 1 бира бира ли е? :beer:
:mrgreen:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Gazilot » Пет Окт 04, 2013 11:03 pm

Italiano написа:Гази, то не е прегрешение 2-3 блока бира, ама то само с 1 бира бира ли е?

А без хич? :music-rockout:

2 X 330 си е оферта, не се стопля, и как звучи " пих две бири и съм си в Зоната" :)
Газилот,
член на политбюро на СОЗ
Аватар
Gazilot
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

Несебър

Мнениеот Pipilota » Съб Окт 05, 2013 3:35 am

Djidji написа:Бих искала да попитам Пипи,можем ли да разберем, колко е максималното количество овес/зърна/,което може да се приема дневно,за да си набавим 40мг ГЛК седмично.Предполагам ,че и другите момичета на средна възраст се интересуват.

Джиджи, погледни във въпроси и отговори, 53 въпрос. Няма определен грамаж за определено количество ГЛК.
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Italiano » Съб Окт 05, 2013 12:50 pm

Gazilot написа:
2 X 330 си е оферта, не се стопля, и как звучи " пих две бири и съм си в Зоната" :)

Аз днес откривам сезона на тъмното пиво, че и двата ми любими отбора играят. :character-spamcan:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Pipilota » Нед Окт 27, 2013 5:30 pm

nympheacea написа: Ааааааа да питам, вместо елсерова торта, един зонов чийзкейк дали се брои за торта също, че откакто открих тази извара в кофичките, нещо ми е много изкушаващо да се пробвам.

Нимфи, аз миналата година правих чиийз кейк с рикота сирене ... :lol: Три дена изчислявах докато го докарам зоново, направих го даже и на два цвята с малко какао, но...не че не се изяде, ама не останах възхитена, и за това не го и сложих в рецептите. Имаше някак си диетичен вкус.... и не ми се понрави много. Ако успееш да докараш ти нещо по-добро, снимай изобретението от различни ъгли, и мятай на сам към галерията с рецепти :hug:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Italiano » Пон Окт 28, 2013 9:25 am

Да, бе, да, тя - Нимфи, колкото и тортата направи, толкова и чийзкейк ще измисли ... :bigsm25:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот HippoDel » Пон Окт 28, 2013 11:10 am

Italiano написа:Да, бе, да, тя - Нимфи, колкото и тортата направи, толкова и чийзкейк ще измисли ... :bigsm25:

Нимфи,
Ити май те предизвиква, а? :bigsm1:
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот stef_227 » Пон Окт 28, 2013 11:12 am

какви колбаси ползвате ,кои са добри ,за да има резервен вариант ,като се върнеш от работа и няма много време за готвене ,да се наприви нещо лесно. досега ползвам пилешко месо ,риба и кайма .
stef_227

Мнениеот Italiano » Пон Окт 28, 2013 11:39 am

Каймата е хубаво да я изключиш. Или поне купешката.
Аз ям пиле, филе "Елена" и пастърма.
По-рядко ям свинско контра-филе, извара, кашкавал и шунка.
А още по-рядко (за съжаление) - риба.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене