Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 4

Мнениеот gogoh » Пет Фев 06, 2015 7:42 pm

Въпрос към опитните:
При липса на етикет със съдържание на даден продукт - може ли да се ползва таблицата на ББ тим? Има доста информация в нея. Или има веб-страници с по-добри?
Те т'ва е Минке положението ...
Аватар
gogoh
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София
Мъж

Зоната

Мнениеот Italiano » Пет Фев 06, 2015 7:45 pm

Да, по принцип могат да се вземат от там данните за продуктите, но имай предвид, че понякога и в тях има грешки.
Най-добре питай първо тук, щото някои неща са проучени от съзонковците.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот gogoh » Пон Фев 09, 2015 5:50 am

Въпрос относно сутрешното събуждане с ... кафе. Чета, че не се препоръчва кафявата течност. Бях я намалил до една единствена чаша сутрин след събуждане. Но видях, че се продава смляно зелено кафе. Реших да си купя и вече трети ден сутрин си правя по една доза (чаша) от него. Не пиша за измислените извлеци, добити с много химия, а за смляно от зърна изсушено зелено кафе. Приготвената течност е рядка, прозрачна, странна на цвтя и с не много приятен аромат. Помася се все пак, но освен, че ободрява добре върши и една друга работа още по-добре. Та чета, но не намирам отговор на въпроса относно използването на зеленото кафе.
Аватар
gogoh
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Pipilota » Пон Фев 09, 2015 6:26 am

ГогоХ, относно зеленото кафе...всички знаят 24 часовите реклами, как хората отслабват като луди за нула веме, без никакви усилия и т.н. Не нзам кое е истина, и кое, но който и да го е пил до сега ми е кажвал "Пълна глупост...грънци, нищо не помага" Аз не се наемам да правя заключения, не знам до колко е полезно, и колко е вредно.

Уж го хвалят заради тази Хлорогенната киселина, която разрушавала мастните клетки, и съответно стопявала мазнините по бързата процедура...не знам дали е така, не съм доктор...но при положение че в зоната се слабее с нормалното за организма темпо,т.е безопасно темпо, ако се зачукаш и със зелено кафе, и ако то наистина разрушава мастните клетки...значи че ускоряваш изливането на складираната ти Арахидонова киселина в клетките....което никога не бих искала да си го причиня...

Из нета има страшно много реклами за зеленото кафе..и самата дума Реклама говори сама по себе си, че това е нещо зарибяващо.....Не съм си правила труда да намеря антиреклама на зеленото кафе, но 100 % ще намеря ако се разтърся..или не точно Анти реклама, ама просто други факти, които да докажат, че не е толкова ефикасно, колкото всъщност го изкарват..Но всичко е въпрос на личен избор....ти си преценяваш....
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот gogo » Пон Фев 09, 2015 9:09 am

gogoh написа:Въпрос към опитните:
При липса на етикет със съдържание на даден продукт - може ли да се ползва таблицата на ББ тим? Има доста информация в нея. Или има веб-страници с по-добри?

Можеш и тук да хвърлиш един поглед.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Italiano » Пон Фев 09, 2015 2:17 pm

Гогох май пита заради ползата му при по-лесно ходене в тоалетната ... :laugh:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот bruki » Пон Фев 09, 2015 7:18 pm

Въпрос към знаещите :hm:
Колко време се киснат във вода бадемите? Снощи накиснах едни до тази сутрин и на обяд ми загорчаха, е още мърдам,ама да не стане беля.
Аватар
bruki
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Жена

Мнениеот Tatyana » Пон Фев 09, 2015 7:50 pm

Бадемите се киснат около 12 часа, а орехи и лешници около 8 часа. Не мисля, че е проблем, ако постоят и малко повече. Важно е след това да се изплакнат добре, а ако накиснеш по-голямо количество - да се изсушат хубаво върху домакинска хартия, за да не мухлясат.
Ако не си ги изплакнала, може от там да е горченето. Пък и той дивия бадем си е горчив, та е възможно от сорта да е. Не разбрах белиш ли ги след кисненето или с обвивката ги хапваш?
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот gogoh » Пон Фев 09, 2015 8:14 pm

Italiano написа:Гогох май пита заради ползата му при по-лесно ходене в тоалетната ... :laugh:

Ха ха ха ... Italiano май само ти ме разбра :lol: . Личи си човекът с опит. Що се отнася до всички онези глупости ... за отслабване и т.н. ... мога само да ви разкажа, че големият ми син БЕШЕ веб дизайнер в една фирма предлагаща такъв продукт (слава богу не го предлагат в БГ). БЕШЕ защото напусна - чувстваше се виновен, как лъжат хората. Разказа ми как подменят мненията на недоволни ... всъщност то доволни нямало ;) Как този тип "електронни търговци" фалшифицират ... и т.н. Та съм на ясно с "ефекта отслабване" от разновидностите и продуктите получени от зеленото кафе. Нямах това предвид в питането си. Още повече, че съм написл това, че тази му страна ("отслабване") ми е повече от ясна.
Питането ми беше свързано с това, че се препоръва пиене само на една чаша нормално кафе на ден, с тенденции за прекратяване на употребата и на него. Мисля, че четох това в раздела за въпроси и отговори. Та питах - има ли някой опит със зелено кафе? (Italiano разбра какво имах предвид) И още нещо - може ли да се пие такова или и то не е за прпоръчване - както се посочва за черното кафе?
Аватар
gogoh
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София
Мъж

Мнениеот tanita68 » Пон Фев 09, 2015 8:16 pm

Аз обикновено си накисвам за 14-15 блока бадеми и само ги изплаквам и им сменям водата. Случвало ми се е по 2-3 дни да са във вода и досега не ми се е случвало да горчат. Може би е от самия бадем. Има едни дребнички, те са си горчиви по принцип. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот gogoh » Пон Фев 09, 2015 8:22 pm

gogo написа:
gogoh написа:Въпрос ... по-добри?

Можеш и тук да хвърлиш един поглед.

Много благодаря gogo (предполагам - адаш)! Страхотен е. Направо си го букмарк-нах ... :applaus: .
Аватар
gogoh
Новак в Зоната
Новак в Зоната

София
Мъж

Мнениеот jivas » Пон Фев 09, 2015 10:05 pm

Здравейте отново. Яденето на плодове и зеленчуци никога не ми е било по вкуса. Сега с плодовете се справям, даже ми харесва, но при зеленчуците е просто трагедия :sad: Домати, краставици, айсберг... нищо не е с вкуса, който би трябвало да е. Сега разбирам разликата, понеже салатата не е овкусена с тонове мазнина и сирена. Има ли място от където човек да си поръча домат, който да има вкус на домат? Тези от едно време, които само като помиришеш и ти текват слюнките... :(
Аватар
jivas
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Бургас
Мъж

Мнениеот Tatyana » Пон Фев 09, 2015 10:54 pm

Тези домати от едно време трудно ще намериш, иначе и аз искам от тях :). Направо ми се напълни устата със слюнка като се сетих за домашни доматки и :zonepeper:. Като им дойде сезона се намират от някоя баба на пазара или ако си имаш село. Иначе краставици и домати зимата изобщо не взимам. Преди месец се излъгах с едни домати - освен, че имаха вкус на пластмаса, даже и горчаха :notagree:
Хапвай по-често гъби, лук, праз, алабаш, кисело зеле, ряпа, земна ябълка - по-добре сезонните зеленчуци, макар, че избора наистина не е голям. Аз разнообразявам и с червено цвекло - настъргано или сварено на пара и полято с лимонов сок - много полезен зеленчук, макар и да е в оранжевата зона :ok:
А вечерята например като няма зеленчуци може да си я допълваш и с течен въглехидрат :bigsm40:, който за моя радост Барито е сложил в зелените :laugh:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната

София

Мнениеот jivas » Пон Фев 09, 2015 11:16 pm

Мда, друго си е човек да ти даде идеи. Таблицата я гледам и нищо не ми ,,идва,, :)

Предполагам с времето ще намеря вариант. То и пилето взе да омръзва...

Tatyana написа:А вечерята например като няма зеленчуци може да си я допълваш и с течен въглехидрат :bigsm40:, който за моя радост Барито е сложил в зелените :laugh:

След половин час ще си налея два блока, че от доматите още ми нагарча :)
Аватар
jivas
Новак в Зоната
Новак в Зоната

Бургас
Мъж

Мнениеот Alia1 » Вто Фев 10, 2015 9:29 am

Здравейте, моля за съвет, че нещо ме хваща паниката. :wow: Първо - нещо трудно ми върви отслабването. Хайде, аз съм с Хашимото, може на това да се дължи. А и се оказа, че първите две седмици съм бъркала малко късната вечеря, но въпреки това отслабвах - за три седмици - 3,8 кг., но до преди два дни... От два дни - 600 гр. нагоре??? Ужас, ужас, ужас!!! :angryred: Не мога да разбера защо. Меря до грам. Нищо не съм си позволявала извън разрешеното. Пия много вода, пия Омега 3. Моля някой експерт да сподели имал ли е такъв опит и какво става? :doNotKnow:
Alia1

Жена

Мнениеот gogo » Вто Фев 10, 2015 10:19 am

Alia1 написа:Здравейте, моля за съвет, че нещо ме хваща паниката. :wow: Първо - нещо трудно ми върви отслабването. Хайде, аз съм с Хашимото, може на това да се дължи. А и се оказа, че първите две седмици съм бъркала малко късната вечеря, но въпреки това отслабвах - за три седмици - 3,8 кг., но до преди два дни... От два дни - 600 гр. нагоре??? Ужас, ужас, ужас!!! :angryred: Не мога да разбера защо. Меря до грам. Нищо не съм си позволявала извън разрешеното. Пия много вода, пия Омега 3. Моля някой експерт да сподели имал ли е такъв опит и какво става? :doNotKnow:

Аля спокойно, не изпадай в паника. Зоната наистина действа и за това има толкова потвърждения, така че въобще не се съмнявай в нея. Ти едва ли си някакво супер изключение и да не действа при теб . :laugh: И при мен е имало играене на кантара, макар и не с такава амплитуда. Много и зависи кога се мериш, била ли си до :obscene-tolietpush: . За 3 седмици 3,8 кг. си е много добър резултат. Не видях да имаш дневник. Направи си ако нямаш и в него пиши менюто си за деня за да проверим. Успех. :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

ПредишнаСледваща

Назад към Здравословно хранене