Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Manya написа:Въпрос на удобство е, ако си сигурна в мястото, където ти мелят зърното. Но там мелиш по-голямо количество - сигурно поне половин килограм. А в кафемелачката можеш да си смелиш просто нужните блокове за едно ядене и да е прясно смляно. И можеш да опитам моите бирени бисквитки от овесено брашно смляно у дома. Правя си по 6 от по 1 БВ във формичката за мъфини.
5 БВ - 70 г овес, смлян на грубо брашно (или смес от равни части овес и ечемик)
1 БВ - 200 мл бира
щипка сол, щипка сода или бакпулвер (може и без), подправки на вкус (може и без тях)
Забъркваш кашица, разпределяш я в 6-те гнезда на формата за мъфини.
Печеш в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 15-20 минути.
Дребен заместител за любителите на хляб
А лимеца наистина го изключи поне за 2-3, че и повече месеца. Той все пак си е жито, както и спелтата, и камут (уж диви древни жита, но все жита и култивирани в наши дни )
Gugi написа:Иначе днес съм с малко помрачено щастие - рекох да забъркам панакотата, че да си имам за между храненията обаче не ми се хвана желатинът и днес хвърлих в кофата труд за поне 1 час. Много тъжно
Manya написа:Е, че защо в кофата Като не е стегнала си я хапваш като кремче, нали всичко си е вътре. По-недобно за носене, но иначе си е зонирана. Стегнала или не - все един и същ общ грамаш за 1 БПВМ
Manya написа:А иначе - пасатора, на гладко кремче и в бурканче
Gugi написа:....
Иначе днес съм с малко помрачено щастие - рекох да забъркам панакотата, че да си имам за между храненията обаче не ми се хвана желатинът и днес хвърлих в кофата труд за поне 1 час. Много тъжно
Melkat написа:Гуги, и аз вчера правих чийзкеикчето - същата история, както при теб се случи. Желатинът не стегна и горчи. Помислих, че горчивината е от стевията, макар че сложих само три пакетчета (такава ползвам поради липса на друга). Но прегърнах девиза "Пениш се не пениш се, ке те ям" си го хапвам като кремче, както ти предлага Маня. Все пак материал се е вложил
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта