от gogoh » Нед Яну 11, 2015 11:43 am
Здравейте,
Нов съм във форума и с риск да Ви отегча ще разкажа накратко историята си.
Имам проблеми с наднорменото тегло. Отдавна знаех за "Зоната" (от около 2006 г.), но ми се струваше сложна, а сега доста пипкава "материя". За това тогава започнах, повторих и потретих Дюкан. Резултат имаше след първия път, в последствие по-слаб, още по-слаб и последва отказ. След него последва "Байкова" - лично гонсултиране с госпожата. Не желая да я нареча "професор", защото в нея отдавна е изчезнало всичко научно и е останало само "търговското", граничещо с чиста проба "ТЪРГАШЕСТВО". Единственото положително от срещите с нея ... след 7-8 посещения и много чзнервящо чакане поради вмъкване на допълнителни пациенти и изместване на часовете на редовните и клиенти без предупрежедение бях принуден да посетя ендокринолог поради задръжка и дори качване на килограми, въпреки спазване на нейните инструкции. Оказа се, че съм придобил инсулинова резистентност ... и голямо разочарование, че въпросната госпожа не подхожда като лекар да изпрати пациента първоначално на изследвания, а едва като получи значчителна сума и установи, че няма да постигне желания резултат с пациента си.
Та ... за пореден и вероятно последен път ще се опитам с хранителен режим, защото така или иначе съм от обречените на "вечен глад", но не се отказвам от редуциране на килограмите. Първоначалните въпроси (след като се запознах с блоковете, таблиците и частично прочитане на книгата) са:
1. Какво означава спазването на блоковете? Чета етикетите и например - една кофичка 2,0 % кисело мляко (по БДС) е приблизително 2 ПБ, но тя съдържа и 2 грама мазнини. Трябва ли това количество мазнини да се приспада от съответните МБ, които са необходими при изравняване на блоковете за съответното хранене? Т.е. - вместо да добавя 12 фъстъка - да пресмятам колко по-малко фъстъци да добавя заради допълнително съдържаните в млякото мазнини.
2. Купих си рибено масло от аптеката. Определено не е от най-качествените. Задължително ли е използването му? Защото получавам някакви странични ефекти, като например - слабително действие от него.
3. Има ли някой във форума, който също да е с "инсулинова резистентност"? Интересува ме има ли някакви по-специални изисквания? Или просто трябва да се спазват забраните за това заболяване.
4. Започнах режима (зоната) преди 6 дни - на 5.01.2015, но за съжаление резултатите за сега са нулеви. Кога мога да очаквам първите положителни изненади?
Извинявам се и предварително благодаря на тези, които ще се ангажират с някакви отговори.
Пожелавам Ви успешна година, с много здраве и късмет!
Те т'ва е Минке положението ...