venci68 написа:Това ГХИ, да няма златна лента вътре , егати цените
Не , просто се прави от истинско мляко. Продуктът се води кашерен и 100% органик.
Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
venci68 написа:Това ГХИ, да няма златна лента вътре , егати цените
Съдържанието на опаковката се добавя към съответното количество мляко, предварително пастьоризирано при темперарура 93-96°С за 30 мин. и охладено до 43-45°С. Ферментацията се провежда за 4-6 часа при тази температура до достигането на киселинност 70-80°Т (рН 4,5-4,7). Готовата закваска се охлажда и се съхранява при температура от 2 до 6°С.
HippoDel написа:Съдържанието на опаковката се добавя към съответното количество мляко, предварително пастьоризирано при темперарура 93-96°С за 30 мин. и охладено до 43-45°С. Ферментацията се провежда за 4-6 часа при тази температура до достигането на киселинност 70-80°Т (рН 4,5-4,7). Готовата закваска се охлажда и се съхранява при температура от 2 до 6°С.
tanita68 написа:...Квася го в кутии от гръцки йогурт(по 1кг). Като го завия го държа завито точно два часа, така го кваси свекървата на дъщеря ми(имат крави, кози, овце и от години си правят домашно мляко). Казаха ми, че като се държи завито по-дълго време отделя цвик. Откакто го квася по този начин много рядко има отделен цвик при самото квасене. Отделя се малко след като започнем да ядем от него. Оставям го да се охлади в студена вода или навън на терасата(тук е около 16-18 градуса навън), след това в хладилника. Аз не обичам млякото да ми киселее и така подквасено ми е идеално.
Е ,за това не бях се сетила ,то е и смешно да преварявам толкова малко количество масло ,но исках да зная ,дали не греша . Маня ,благодаря ти !Да ,четох в темата ,твоите препоръки да не се затваря бурканчето,нито да се клатушка Следващия път ще направя няколко пъти домашно масло (аз нали го правя от каймак от кр.мляко ) ,ще го съхраня във фризера и ще направя по-голямо количество ГХИ .Това ми беше първи опит .А за маслото ще питам Тони ,че и там имах проблем .Manya написа: Мехурчетата постепенно ще изчезнат с втвърдяването на маслото. Влязъл е въздух в маслото ти.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта