Gazilot, малко със закъснение, ама стигнах и до теб да ти отговоря на въпросите
Gazilot написа:Искам да питам при мен ли е само или и при Вас се е случвало, когато забегнете от Зоната и примерно изплющите нещо нередно м/у храненията - като торта, бира и т.н. - да Ви става гадно на стомаха, да се чувствате не добре. Питам защото при мен става така, и се чудя дали не е внушение от прекалена мотивация?
Точно това е чувството, което аз наричам 'Инсулиново гадно"
и както изглежда, вече се превърна в официален термин тук във форума
Бъди спокоен, това изобщо не е от внушение, нито пък е от излишна прекалена мотивация
За рибеното масло...предполагам си прочел какво коментирахме с Джиджито
Ако питаш мен, след година в зоната не съм сигурна изобщо дали ще са ти нужни каквито и да са лекарства, и тогава спокойно можеш да посегнеш към рибеното масло. А когато приемаш други медикаменти, Барито винаги казва, че трябва първо да се консултираш с доктор, преди да предприемеш каквито и да са промени.
Относно другото ти питане -
Gazilot написа:Другото, което ми идва наум да питам е какво е мнението Ви за книгата на д-р Папазова? Аз първо нея си взех, но нещо ме усъмни след като бях прехвърли често задавните въпроси тук на форума. Примерно в книгата пише че туршията е здравословна едва ли не, а от 1000 други източници чета обратното. Там и препоръчаните количества протеини мазнини и въглехидрати на повечето рецепти ми се видяха незонални. Греша ли?
Значи....аз имам особено мнение за тази книга...за мен това е напълно излишна книга, т.е рецептите са ок, но всичко друго преди рецептите е дословно преписано от книгата на Барито -
"Овладяване на Зоната", и тук таме вкарани кратки цитати от другата книга "Зоната". Изобщо не виждам никакъв смисъл от цялата тази книга, освен да си помисля, че единствената цел е печалба. Отделно, рецептите вече не са актуални, т.е има разлика в грамажите, тъй като книгата Барито пише Зоната през 2005, и години след това открива, че за да е по точно съдържанието на въглехидратите за блок, трябва да извади фибрите, и следователно променя грамажите за един блок при много от храните. И рецептите, които Папазова е публикувала са по старите грамажи, но това не е фатално, т.е, дори и да се водите по старите листи, пак ще си слабеете, така че няма страшно.
Но както казах, за мен издаването на тази книга е абсолютно безсмислено. Може би щеше да има смисъл, ако не бяха превеждали Овладяване на Зоната, и да не се вижда явно дословното преписване на цялата книга, с добавени малко рецепти и сменено име
Можело е а направят малка книжка само с рецепти, и да я продават като притурка към Зоната
Отделно, самите рецепти...в много от тях преобладават брашна, доста червени храни, и такива едни никакви рецепти, но има и добри попадения, които не са за пенебрегване
Това е Гази
Дано да съм ти била полезна. И ако може да те помоля нещо
понеже са ти много интересни въпросите, и биха били от полза за многото начинаещи, които само надничат плахо в този форум, и че мисълта ми е ако може да задаваш по-големите въпроси в главната тема
Хранене и въпроси в Зоната Не всички обикалят из дневниците, и мисля, че информация която обменяме тук ще е по-видима за тях в главната тема. Това разбира се е само при условие, че не те затруднява
Ааа и за великото писание за "Малките неща"... Уникално...разтопи ме....все едно за мен е писано
Thank youuuuu