Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Добавете подправки
Вкусното готвене в Зоната означава да добавяте подправки за вкус, вместо да разчитате на мазнини и захар. Подправките са „свободни” (не се броят като блокове - б.м.) в Зоната, евтини са и могат да превърнат основно ястие от печена риба и задушени зеленчуци в нещо много по-вълнуващо. Например, морски език задушен с чесън и джинджифил ще е с вкусва на китайска кухня. Но ако използвате къри и кимион, ястието в чинията ви ще е с вкуса на Индия. Ето списък от подправки, групирани по национални кухни, когато експериментирате с парче пиле или риба.
Китайска:
Анасон, чесън, джинджифил
Френска:
Дафинови листа, чесън, розмарин, естрагон и мащерка
Гръцка:
Канела, чесън, мента, риган
Индийска:
Семена от кориандър, кимион, къри, сминдух, джинджифил, синапено семе, куркума
Италианска:
Босилек, дафинови листа, семена от копър, чесън, майорана, риган, розмарин, градински чай (салвия)
Мексиканска:
Чили, канела, кимион, кориандър, риган
Aз винаги деля след като сготвя ястието .Днес си направих комбинирана мусака от карфиол,тиквички ,домат ,лук и кайма .В суров вид всичко си изчислих точно и се получи 7БВМП.Като изстине ястието ще го претегля и ще разделя на 7 и така ще получа грамажа за 1БВПМ.И си го записвам(защото забравям ,тъй като готвя 2 гозби ) и после комбинирам ,с плод ,салата .При тебе има малко разминаване .Трябваше ти 0.100 гр.за да получиш 3 блока зеле ,или можеше да увеличиш доматите ,за общо 4 блока .Но вече си го сготвила ,тегли общото количество на 4 и намираш колко гр. е 1 блок.Дано да си ме разбралаpetia написа:Имам въпрос -Сложих 1.100кг зеле и 1 блок домат да врят .Вече е сготвено, но как деля както беше в сурово или сготвено състояние?Много се обърквам с това готвене , не мога да свикна нещо .
Маня ,страхотна си ! Пак ни изненада .Има много интересни идеи.Manya написа:Няколко рецепти в аванс от новата книга на Бари Сиърс "Средиземноморската Зона", която се очаква да излезе до края на м. октомври.
Назад към Здравословно хранене
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 24 госта