Темата за съдомиялните машини е много интересна. Тези, които нямат са негативни, докато повечето от притежателите са доволни. Аз нареждам съдомиялната след пералнята по важност. Вече 8 години ползвам. Първо бях с 45 см за 9 комплекта, сега съм с голяма за 13 комплекта. Марката е Беко и съм мнооооооого доволна. Абсолютно нищо не мия на ръка. Ние сме 3 човека домакинство и през седмицата я пускам през ден, само вечеряме в къщи и имаме едно готвене, а събота и неделя я пускам всеки ден.Така...това като увод
Сега конкретно на въпросите ти.
Според мен всяка съдомиялна е по-добра от варианта изобщо да няма такава. Щом няма място за голяма и за 6 комплекта ще върши работа. Моя позната има, те също са 3 човека и събира вътре предимно чаши, чинии, най много една по малка тава да захлюпи отгоре върху чиниите. Но основно тави и тенджери мие на ръка. Такъв е варианта със 6 комплекта. Като бях с 9, ми беше малка затова я смених с голяма, но аз съм тежък случай
Дори и вазите си мия вътре.
Незнам Беко дали имат за 6 комплекта, аз смело препоръчвам тази марка. А от посочените от теб- в никакъв случай Индезит и Мидея. Не че робувам на марки, но с тези двете имам лош опит. А иначе хубаво е да има повече функции. Незнам до колко сте склонни да си купите уред с транспортен дефект, но много мои приятели си купиха електроуреди на половин цена. Това също е вариант- за по малко пари, по качествена миялна.
Все пак аз бих помислила и за вариант да вместя голяма миялна. Да речем да махнете някой шкаф. Аз за първата миялна си разбих мивката и сложих по-малка
Тъй де, нали ще има миялна, не ми трябва голяма мивка.
Във всички случаи хубава покупка ви предстои. Успех!
А...да добавя. Няма смисъл да плакнете чиниите преди да ги сложите вътре. Махате със салфетка твърдите отпадъци само. Никога не съм изплаквала предварително и съдовете излизат като нови. Убедена съм че на ръка не може така да се измият. Или поне аз не мога.