Manya написа:HippoDel написа:То е ясно, че така ще ти отговорят. Въпросът е, ако уточниш от колко грама сурово пилешко, колко излизат след печенето, дали отговорът ще е същият.
Не знам как са датските пилета, но това, което ползвам - на Duc - губи около 10% от теглото си (естествено ако не го забравя на тигана
). При 5-6 минути топлинна обработка за запечатване и 20-тина за задушаване вече на слаб огън заедно със зеленчуците (нещо като пиле по китайски) дори загубите са по-малки.
Маня, ако разликата е само 10%, това е ОК. Тогава данните за 1ПБ, съвпадат с тези, които си дала по-горе, т.е. 1ПБ сурово пиле е 28г, а 1ПБ печено 25г, точно 10% разлика.
Проблемът е, че при повечето пилета разликата е доста по-голяма. Например, аз току-що си задуших пилешки гърди и от 280г сурови, се получиха 190г задушени. Разликата е малко повече от 30%, което ще рече, че методът със суровото мерене в случая не действа. По-скоро бих използвала данните, които си дала за обработено пилешко и бих приела, че е 25г за 1ПБ.
А какво би отговорил Бари, на запитване за количеството обработено месо(печено, варено, задушено) за 1ПБ, би ми било интересно. След като дава данни за варени зеленчуци, защо не дава за обработено месо?