Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
ginette написа:Диди ,добре дошла и от мен !Желая ти Зоната да ти стане начин на живот ,за да си здрава и енергична .
Относно кафето със захар -захарта я забрави.Погледни таблицата на хранителните блокове-тя е в неблагоприятните червени въглехидрати .И още не се разбира за овеса ,който използваш ,,ако е на цели зърна(като житото ) е добре ,но ако е от пресования го изключи от менюто си.
Manya написа:По-добрите ядки са орехите, бадемите и лешниците.
Бари Сиърс написа:Съществуват обаче още по-коварни начини за по-нататъшно намаляване продукцията на този толкова важен ензим и по такъв начин - за ограничаване производството на ГЛК. Единият от тях е консумирането на големи количества алфа линоленова киселина (АЛК). Това е мастна киселина от групата на Омега 3, която се намира в големи количества в лененото семе, в лененото олио и в орехите.
АЛК действа като мокър чаршаф на ензимите, които контролират евентуалното преминаване на мастните киселини Омега 6 в айказаноиди. В много отношения АЛК е биологичният еквивалент на аспирина; като ограничава активността на ензима делта 6 дезатураза, тя възпира производството както на добри, така и на лоши айказаноиди.
Manya написа:ДиДи, тези фастъци печени или сурови. Би трябвало да са сурови, защото е препоръчително ядките да са сурови. Но какъв вкус има суровия фастък? И още нещо, навсякъде се препоръчва фастъците да се хапват не повече от веднъж седмично. По-добрите ядки са орехите, бадемите и лешниците. Естествено, всичко е въпрос на вкус.
Захарта - аут. Ако не можеш да го преглътнеш - вземи си стевия на капки. Или с 1 ч.л. мед.
ginette написа:Диди , виж сайта ,за който ти писах .Там ще видиш как изглежда овеса.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 12 госта