Mariela_berry написа:Аз имам още един въпрос, за калкулатора и относно това за активността, в моя случай аз работя 7 дни в седмицата по 11 часа,на две места, едното е ресторант за бързо хранене,а другото е градинарство(то е по-тежкото),та въпроса ми е как да си определя активността,за да съм най-точна в определянето на протеиновите блокове? Усилени тренировки 5 дни седмично ли е?
Здравей Мариела.
Отговорът на въпроса ти е доста относителен, защото само ти си знаеш колко ти е реално натоварването, аз бих те посъветвала да си изчислиш блоковете за умерена активност и за активен начин на живот, ако разликата е само един блок, хапвай повечето блокове, но ако е повече от един блок, вземи средна стойност и пробвай два, три дни, ако усетиш, че не ти достига енергия увеличи блоковете. Важното е да се вслушваш в тялото си и когато си в Зоната да не усещаш умора, а напротив прилив на енергия.
Успех!
П.П. Погледнах предишния ти пост, ако хапваш 10 блока с 11 часов работен ден, това определено са малко блокове. Обикновено се хапват 10 блока с умерена активност или лека активност, освен ако не си супер миньонче.
За разпределението на блоковете за деня е най-добре да имаш 3 основни хранения по 3 блока и 2 междинни закуски по 1 блок, ако ти е много дълъг деня можеш за имаш 3 междинни закуски. Но всичко това е строго индивидуално според режима и навиците на всеки. Важното е след закуска от 1 блок да нямаш по-голяма пауза от 2 часа до следващото хранене, а след 3 блока хранене да нямаш по-голяма пауза от 5 часа до следващото хранене. Нощната закуската, преди сън е от 1 блок, независимо колко дълго ще спиш.