Да, след отварянето го държа във фризера. На последното пакетче дори му беше минал срока на годност и пак се подкваси чудесно мляко. Пише: съхранение при -18, а готовата закваска - при +6 градуса.
А аз го оставих в хладилника, нали така ми каза жената от магазина. Сега погледнах, че пише съхранение при -18 до +2. Ами май ще е по-добре да го сложа във фризера. А във всички фризери ли е -18?
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
Зависи на коя степен е пуснат фризера. При нашия -18 е когато е пуснат на 2,5 степен. Знам го, понеже моя мъж мери температурата с един подвижен термометър. Може би трябва да видиш на каква степен трябва да е вашия фризер за да поддържа -18.
Танита, нашият фризер е към хладилника и няма степени, включва се автоматично с включването на хладилника. От тези хладилници с две врати, нали се сещаш, отгоре е хладикник, а отдолу фризер с две чекмеджета.
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание."
Хипо, в къщи фризера е същия - отгоре хладилник, отдолу фризер. Но има степени, които се нагласяват на ръка. Минималната степен на фризера е -18 градуса, т.е. по-ниска температура (-19, -20) може, но по-висока не. Та предполагам и твоя е минимум на толкова. Не се притеснявай за закваската, както писах по-горе моята закваси и след като беше минал срока на годност преди.
Моя хладилник с фризер също има възможност за настройка поотделно температурата и на хладилната част и на фризера. Марката е Либхер, но правен в Германия. За сега(да не чуе дявола) нямам забележки сигурно 5, че и повече години.
Танче, здравето, късметът и доброто настроение да са винаги твои спътници ! Всички твои желания са моите пожелания за твоя специален ден ! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК !
Честит рожден ден! Да си жива и здрава, късмет и успехи в Зоната и извън нея
Тъй като любовта и страхът не могат да живеят съвместно, когато трябва да избираме между тях е много по-вероятно да останем изплашени, отколкото обичани. Николо Макиавели