Рибено масло в Зоната - Част 1

Tеми за рибеното масло, за добавките към диетата ни и приемът на алкална вода

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Рибено масло в Зоната

Мнениеот gogo » Сря Юли 09, 2014 12:35 pm

Renika написа:Gogo как ти се струва това масло ? http://ru.iherb.com/Nature-s-Answer-Liq ... 80-ml/7908
Някой пробвал ли го е ?

Реника, молекулярно пречистено е, има GMP сертификат, прави се от тялото на дълбоководни сардина и аншоа. В 5 мл рибено масло има 1,1г омега 3(EPA+DHA), можеше и по-голяма концентрация. Ако мине и теста с фризера - става. ;)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Зоната

Мнениеот Маня » Сря Юли 09, 2014 3:02 pm

Теста беше "сполучлив", доколкото леко заприлича на гхи, но минутки след изваждането му от фризера отново се втечни - коментирахме, че може би е заради вкусовите добавки. А иначе много лесно се преглъща. Няма никакъв вкус на рибеното масло, което ме караха да преглъщам в детството си.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот gogo » Сря Юли 09, 2014 10:04 pm

Значи е добър избор. :)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот tanita68 » Чет Юли 10, 2014 8:30 am

Но ако се налага да пиеш големи количества омега 3 ще трябва бая чаени лъжички да вземаш. :) За 3гр дневно са 3 лъжички. А ако трябва да пиеш по 10гр омега 3 - направо си мериш 50мл. :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот gogo » Чет Юли 10, 2014 10:38 am

tanita68 написа:Но ако се налага да пиеш големи количества омега 3 ще трябва бая чаени лъжички да вземаш. :) За 3гр дневно са 3 лъжички. А ако трябва да пиеш по 10гр омега 3 - направо си мериш 50мл. :)

Танита така е. И аз по горе отбелязах, че относно концетрацията има какво още да се желае. Маслото, което аз пия - Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels в 2 гр масло има 1,2 гр EPA+DHA, а в течното в 5 мл. има само 1,1 гр. Определено на Now маслото е по концентрирано.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Renika » Чет Юли 10, 2014 11:12 am

И аз пия от твоето Гого .започнах с по 3 капсули сутрин и 3 вечер ,Първите няколко дни нямах проблем ,след това започна да ми става тежко на стомаха ,да получавам киселини и да се оригвам на риба ( с извинение)Предположиж че е от капсулите. Пробвах да ги намаля и симптомите изчезнаха на 3 капсули дневно .Сега пия по 3 но е малко .Освен да пробвам пак да ги увелича и ако отново се появи ще го мисля.Друг човек в къщи пие по 6 и няма подобни проблеми :th:
Аватар
Renika

Мнениеот gogo » Чет Юли 10, 2014 12:05 pm

Реника, може да се дължи на някаква непоносимост към някоя от съставките на капсулата. Нищо не ти пречи да пробваш и с течното масло. ;)
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот tanita68 » Чет Юли 10, 2014 2:41 pm

В началото пиех по 10 капсули - 5 сутрин и 5 вечер, че ми идваха много на един път. Понякога имах такива рибени оригвания. След това ги намалих на 5 само вечер и забелязах, че когато ги пия и след това имам повече движение, притискане на стомаха тогава се получава рибения вкус и оригване. Ако съм в покой няма подобно нещо. Затова май ще почна да ги пия непосредствено преди лягане.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната

Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Мнениеот Renika » Вто Юли 22, 2014 11:56 am

http://iherb.bg/biovea-mega-potency-fish-oil-1000-mg/

Вижте това ,дали е добра алтернатива за поъчки в Бг :th:
Данните му са сьщите като на New foods а и пречистено го пишат
Чудя се какво пропускам , не очаквах на нашия пазар да намеря концентрирано ( с изкл. Ултра омега ,което излиза доста солено като цена)
Аватар
Renika

Мнениеот Маня » Вто Юли 22, 2014 12:57 pm

Renika написа:http://iherb.bg/biovea-mega-potency-fish-oil-1000-mg/

Чудя се какво пропускам , не очаквах на нашия пазар да намеря концентрирано ( с изкл. Ултра омега ,което излиза доста солено като цена)

Първото, което би изтъкнал Гого е разликата в цената - тук за 20 лв получаваш 60 капсули. Ако пиеш по 6 като мен, ще имаш за 10 дни. На Now Foods срещу около 27 лв (с доставката) получаваш 120 капсули - за 20 дни.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот HippoDel » Вто Юли 22, 2014 3:08 pm

Renika написа:http://iherb.bg/biovea-mega-potency-fish-oil-1000-mg/

Като изключим цената, маслото изглежда много добро. :)
"Човек, който наистина иска да постигне нещо, намира начин; останалите намират оправдание." :hooo:
Аватар
HippoDel
Професор в Зоната
Професор в Зоната

København/София
Жена

Мнениеот porsha » Сря Юли 23, 2014 2:35 pm

Здравейте, от 15 дена съм в Зоната. Все още продължавам да чета във форума. Не приемам рибено масло - надявах се на доставка от чужбина, но тя ще дойде мноого късно. Искам да попитам дали това рибено масло става за временно ползване /да кажем за 1 месец/. Смятах, изчислявах, по дадените показатели излиза , че в 5 мл се съдържат 1,25 г омега 3. Което пък означава, че с две дози достигам дневната нужда от 2,5гр. Знам, че не е молекулярно пречистено, но незнам, дали изчислявам правилно. :bored1:
porsha

Пловдив

Мнениеот at_m » Чет Юли 24, 2014 8:24 am

Добро утро --

Вижте какво открихме с една приятелка (ако вече не е поствано):
http://www.iherb.com/Now-Foods-Ultra-Om ... =null&ic=1

Цената е $28, а са 180 капсули и мисля, че по 3 на ден е достатъчно да се приема.

Какво ще кажат по-запознатите по случая? :hm: :)

Поздрави,
-Анди
at_m

Мнениеот Kristal » Чет Юли 24, 2014 5:53 pm

Станаха 24 дни откакто съм си поръчала рибеното масло от iherb и още ни вест ни кост от него. Чудя се да чакам ли още или да им пиша да проследят пратката... няма начин да са го пратили на митницата, под 30 лв беше, но и даже да са го пратили, все някакво известие щеше да дойде.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Маня » Чет Юли 24, 2014 7:52 pm

Ако е пратено до митница, в пощенската си кутия трябва да получиш съобщение. Ако е пристигнало в пощата, също трябва да ти пуснат съобщение в пощенската кутия (ако не си си била у дома) от къде да си го получиш. Провери си в имейла на коя дата са го пуснали от iHerb, защото понякога между поръчката и пускането на пратката има 2-5 дни разлика. Обикновено пратките до София пристигат за 20-25 дни. Зависи колко почивни дни ще хванеш от поръчката до пристигането.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Мнениеот Kristal » Чет Юли 24, 2014 9:46 pm

Manya написа:Ако е пратено до митница, в пощенската си кутия трябва да получиш съобщение. Ако е пристигнало в пощата, също трябва да ти пуснат съобщение в пощенската кутия (ако не си си била у дома) от къде да си го получиш. Провери си в имейла на коя дата са го пуснали от iHerb, защото понякога между поръчката и пускането на пратката има 2-5 дни разлика. Обикновено пратките до София пристигат за 20-25 дни. Зависи колко почивни дни ще хванеш от поръчката до пристигането.

Мисля че три дни по-късно получих съобщение, че е изпратено. Щом пристигат за 20-25 дни значи е още рано да го търся.
Аватар
Kristal
Студент в Зоната
Студент в Зоната

ПредишнаСледваща

Назад към Рибено масло, хранителни добавки и алкална вода