Дневникът на ПламЪчето

Тема с онлайн дневници на хората, спазващи Зоната

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Дневникът на Пламачето

Мнениеот gogo » Пет Авг 23, 2013 3:23 pm

Пламче, май няма голяма полза от лененото масло. Виж какво пише на любимият ни сайт във въпоси и отговори :

"54. Можем ли да си набавим необходимото количество Омега-3 от ленено семе, вместо от рибено масло?

Не. Лененото семе съдържа омега-3 мастни киселини, но в много по късоверижни варианти, които организма трябва да превърне в дълговерижни форми, за да може да се предизвика противовъзпалителен ефект. В човешкото тяло, този процес на трансформация е много бавен и много неефективен. Трябва да се приемат от петдесет до сто пъти повече ленено семе, за да се получи същия хормонален ефект, който се получава от много по малки количества пречистено рибено масло. Това обаче не означава, че лененото масло е лошо. Просто трябва да се приемат огромни количества от него, като това ще спомогне за натрупването на излишни мазнини. В следствие от което, увеличеното телесното тегло ще доведе до увеличаване на възпалението, и така всъщност се решава един проблем,и в същото време се създава друг. Няма никаква логика да се взима ленено семе, ако целта е да се промени баланса на айказаноидите в тялото."

Освен това лененото семе съдържа фитоестрогени, което хич не е добре за нас мъжете :laugh: Затова само рибено масло. Аз пия това Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels и нямам забележки.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Съб Авг 24, 2013 9:36 pm

Скъпи Гого,благодаря за съвета, а аз даже малко се срамувам, че забравих за точка 54 от кодекса на храненето :shy: :shy: :shy: ( ама нали я няма тук Пипи, че да ми чете конско).... аз прецизно съм изчела темичката и всички твои отговори за омега 3 :msmile7: , затова вече съм си поръчала тези страхотни гел-капсулки. Така съм се зарибила, че следващата ми стъпка е да поръчам 240 бройки, само не си спомням дали ми излизаше по-евтино :think2: , ама нали искам да си храня и моето гардже :laugh4: :laugh4: , ще трябва повече пари и количества. другото, за което съм се зарибила, е да поръчам Хуск от този сайт, мноогооо евтино там, бетер от Илиянци :laugh1:
много специфична тема ми е ходенето до 'заведението', ама дали е нормално да го посещавам по 2 пъти, може да е от фибрите...а дали не правя лоша услуга на червата си, че прекалено много ги глезя с тея псилиум фибри :think2:
Това, което трябва да се случи, то се случва!
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот gogo » Нед Авг 25, 2013 8:20 pm

Пламче, Now Foods, Super EPA, Double Strength, 240 Softgels като цена излиза по-изгодно, но минава 30-те лева и ходи на митница.И там те одрусват още 10-12лв, така че май е по-изгодно да се поръчва от по-малката разфасовка - Now Foods, Super EPA, Molecularly Distilled, 120 Softgels.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната

София
Мъж

Мнениеот Italiano » Сря Сеп 04, 2013 3:44 pm

nympheacea написа: изпих 1 бира със сол и наистина като по чудо след 20 мин болката намаля наполовина а до сутринта нищо не ме болеше.

Аз съм много загрижен за това нещо - солта не разгазира ли бирата и успя ли кехлибарената течност да запази вкуса си?
:laugh:
Шегичка.

Иначе сериозно - радвам се, че вече си добре! :hug:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Пон Сеп 09, 2013 7:58 pm

Ех, как ми е драго да кажа, че напоследък просто от никъде килограмите се стопяват, а аз здраво съм се захванала за работа....дори и да нямам време - хващам една кофичка кисело мляко и да живее Баланса :laugh4: :laugh4: супер е , само че вече започнах да се пристрастяват към него , а и докато ходя го чувам как плъока в стомаха :shy:
П.С. Ити, няма как да не кажа пак, че е ГОЛЯМА радост за мен е да си на линия , а нашата Нимфа все още е под мистериозно прикритие и я се яви ,я не :laugh4:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Italiano » Вто Сеп 10, 2013 5:15 pm

Даааа, доброто старо кисело мляко ... винаги спасява положението! :laugh3:
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Вто Сеп 10, 2013 10:38 pm

Така е, но скоро ще взема мерки, за да приготвя есенното меню- трябва да включа нещо разнообразно или скоро ще се вкисна с това меню :laugh:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Italiano » Чет Сеп 12, 2013 12:20 pm

Аз преоткрих гроздето - красота! Лесно, вкусно и полезно! :)
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Чет Сеп 12, 2013 11:13 pm

Да си дойдем на думата- Гроздето е златен десерт - супер сладък и ароматен. Наскоро установих, че не мога да ям много от него защото нагарча от сладост, но затова пък знам кога да спра :laugh: скоро ядох турска кухня и искам само да споделя, че тези хора са просто невероятни в готвенето- просто го давам като малко екзотично съветче :laugh:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот Italiano » Пет Сеп 13, 2013 8:20 pm

От няколко дни въглехидратите са ми предимно грозде. Кеф!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Благоевград

Мнениеот Plam4e22 » Нед Сеп 15, 2013 9:38 pm

Хмм, :think: , я малко винце , я малко грозде, а бе общо взето нещата около този плод са доооосттааа примамливо съблазнителни :laugh: я къде е Нимфа- да ни открехне пак по въпроса за грозденцето :love:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот nympheacea » Пон Сеп 16, 2013 5:09 pm

Тук съм!!
Тъкмо днес се оплаквах на Мариянка, че ме е налегнал гроздобер....
Не съм влизала от 1 месец тук и страшно ми липсвате,
Да докладвам в любимия ми клюкарник :laugh4: а.к.а. Дневникът на Пламчето
Таааа
още съм зонова, даже от днес съм по-зонова от когато и да е било. До преди няколко дни съгрешавах ежедневно.
НО
днес намерих решение на един голям проблем дето ме мъчи от има няма 1-2 месеца - Протеините.
Писна ми от сирене, от мръвки, шунки и т.н. особено в жегите ми беше голям проблем, но днес си получих пратката с протеини :cook: даже и вечерях и беше супер страхотно.
вечеря 2 блока - 21 гр соев протеин /в 21 гр има горе долу 14-15 гр чист протеин/
Та да се похваля, направих си шейкчето, изпих си го и после изядох 1 чаша грозде и 2 ореха
ама направо толкова ми е кеф, супер леко и приятно, не се надувам от извари или свежо сирене, нито пък ми става супер солено от нормалното сирене.
Ох толкова много ми се спами, не можах да се сдържа да не "уважа" Пламчето, :laugh4: а още нищо не съм прочела от другите теми
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Plam4e22 » Пет Сеп 20, 2013 12:06 am

След това сладко бъбрене на Нимфа, веднага се "захванах" да търся протеини, ама как до сега нямаше някой да ме " подритне, че да ми се запали пламъка :stupid: , мисля да си взема протеини - комбинирани ( суроватъчен + казеин) които се смятат за добър заместител на храната, но :but: Нимфичке, искам да отбележа, че ме тревожи да нямаш проблеми с черния дроб, примерно. Това го копирах, за да е по- ясно:ЗАКЛЮЧЕНИЕ:
Белтъците на прах (ПРОТЕИНА) са просто силнорафинирана храна. Не могат да заместят обикновената ви храна и не е това целта им. Могат да донесат положителен ефект при добре изградена диета, тъй като ще ви помогнат в определени моменти, в които храната не е подходяща (като шоковото за тялото състояние по време на и след тренировка). НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ ВРЕДНИ ОСВЕН В СЛУЧАЙ НА ТЕЖКО ЧЕРНОДРОБНО ЗАБОЛЯВАНЕ.
А специално за СОЕВИЯ ПРОТЕИН:Растителните протеини имат лош и често непълноценен аминокиселинен състав, усвояват се частично и са подходящи само като добавка към друга храна или ДРУГ ВИД протеин на пудра. Най-популярен от тях е СОЕВИЯТ, КОЙТО СЪДЪРЖА ФИТОЕСТРОГЕНИ, ВОДЕЩИ ДО ХОРМОНАЛЕН ДИСБАЛАНС, ПРЕКОМЕРНАТА МУ УПОТРЕБА ВОДИ ДО ПОДТИСКАНЕ НА ТЕСТОСТЕРОНА, НАМАЛЯНЕ НА СИЛАТА, ПРЕДРАЗПОЛОЖЕНИЕ КЪМ ПО-ЛЕСНО КАЧВАНЕ НА МАЗНИНИ.
Стана мн дълго, ама е добре да намерим най- здравословния протеин, за да няма някакво съмнение , че сме на прав път.
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

Мнениеот nympheacea » Сря Сеп 25, 2013 1:34 pm

Пламче, откакто го взех съм яла не повече от 4-5 пъти и то само за разнообразие, такава ми беше и целта, да имам резервен вариант, когато ми се отще месо, сирене и яйца. Другата причина поради която го взех е колежка, която вече седмица е с мен в зоната. Тя пости 2 дни в седмицата и това беше единственото което ми дойде на акъла за нея.
И НЕКА ЗОНАТА БЪДЕ С ТЕБ!
Аватар
nympheacea
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Мнениеот Pipilota » Чет Сеп 26, 2013 2:30 am

Аз с риск да се повторя, ама пак да кажа :) -Значи Барито препоръчва суроватъчния протеин, и казва, че за него няма значение дали ядете месо или приемате протеин под формата на добавка, ама за мен не е точно така, щото протеина на прах си е един вид хиния нали? :think2:
И да се повторя и за смешната рецепта на мъжо с ягодовия протеин, който си слага в овеса за закуска :)) и става една розова мацаница, ама много му е вкусна, обаче аз си предпочитам месенцето и сиренце, понеже не съм фен на сладко за закуска :bow:
Два три пъти посяга и към разни бисквитки, които купувам за малката за училище, и като се изкуши много, си прави едно протеиново шейкче, с две бисквитки и е много хепи после :)
"Притеснявам се, когато някой ми прави комплимент. Притеснява ме, че не казва достатъчно..." :fly:
Аватар
Pipilota
Професор в Зоната
Професор в Зоната

Chicago/Varna-Asparuhovo
Жена

Мнениеот Plam4e22 » Чет Сеп 26, 2013 8:59 am

Мили дами, неминуемо да си купиш протеин е някакъв вид полза, най вече защото е чисто и просто протеин, няма изчисления по етикет и там ти подобни :techie-typing: хоп едни 7 гр и по примера на Пипиния мъж- един бъркоч, наричаш го манджа и го почваш :laugh4: :laugh4: :laugh4: Обаче :but: нямам предвид, че трябва да замества истинската храна. Просто много съм се запалила по този ти ми фитнес, а за тази зима съм се зарекла, че ще бъда НАЙ- редовната :laugh: в този ред на мисли съм се замислила да вземам аминокиселини, а с това идва въпроса : това до колко е полезно, защото нямам много инфо :think2: вече понякога се обърквам дали трябва да пиша тук или в темата за хранителните съставки :stupid:
Аватар
Plam4e22
Студент в Зоната
Студент в Зоната

Пловдив

ПредишнаСледваща

Назад към Дневници в Зоната