Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот baci » Съб Юли 05, 2014 10:32 am

;) Изядох я на закуска.
Беше вкусен.
Аватар
baci
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 145
Регистриран на: Чет Мар 20, 2014 9:36 am

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Зоната
 

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот Olimpiq » Вто Юли 08, 2014 9:24 am

Здравейте, нова съм във форума и в Зоната.Два дни в седмицата ставам в 5.00часа. Опитвам се да нагодя режима , но мисля, че излизам от Зоната. Трябва да приемам 9 блока . Моля за съвет как да разпределя- 1-1-3-1-2-1 или
1-1-1-2-1-2-1 или да добавя 1 блок, защото при първия вариант ми се пада да обядвам около 10.30ч., което е много неудобно.Благодаря. :th:
Olimpiq
 
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 9:35 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот gogo » Вто Юли 08, 2014 10:29 am

Olimpiq написа:Здравейте, нова съм във форума и в Зоната.Два дни в седмицата ставам в 5.00часа. Опитвам се да нагодя режима , но мисля, че излизам от Зоната. Трябва да приемам 9 блока . Моля за съвет как да разпределя- 1-1-3-1-2-1 или
1-1-1-2-1-2-1 или да добавя 1 блок, защото при първия вариант ми се пада да обядвам около 10.30ч., което е много неудобно.Благодаря. :th:


Здравей Олимпия и добре дошла. Най-общо казано идеята е между 2 хранения да няма повече от 5 часа, като трябва да изконсумираш и предвидените ти блокове. Значи при теб схемата може да е следната(за ставането в 5):
1.Ставане в 5 часа и пиене на вода;
2.Хранене до 1 час от ставането и 30 мин. след пиенето на вода, т.е в интервала от 5.30 - 6.00 трябва да имаш първото хранене - 1БЛОК
3.Хранене около 10 часа - 1БЛОК
4.Хранене(обяд) около 13 часа - 3 БЛОКА
5.Хранене около 16/17 часа - 1БЛОК
6.Хранене(вечеря) около 19/20 часа - 2 БЛОКА
7.Хранене преди лягане - 1БЛОК

Дадените часове са примерни. Можеш да си ги променяш както искаш стига да няма повече от 5 часа между 2 хранения. Успех.
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1555
Регистриран на: Пон Фев 25, 2013 1:17 pm
София
Мъж

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот Olimpiq » Вто Юли 08, 2014 11:39 am

Много благодаря, през тези дни все се обърквах и не можех да спазвам никакви интервали- ще се съобразя с този режим. :yess:
Olimpiq
 
Мнения: 2
Регистриран на: Вто Юни 24, 2014 9:35 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот Petya » Вто Юли 08, 2014 1:51 pm

Здравейте на всички
Като новак в зоната (от около 14-тина дни) искам да ви питам относно готвенето на свинско месо. Купих свински шол, погледнах в таблицата, че 28 гр. суров вид е 1 блок. Транжирах си цялото количество на по 2 блока (56 гр.). След като го изпекох се смали драстично. Примерно, ако го сложа на ръката си е 1/2 от дланта ми. Все пак реших, че като пише в таблицата така ще го ям и няма да добавям повече месо.

Та въпроса ми е това дали е правилно, което правя и така ли да си процедирам? :)
Аватар
Petya
 
Мнения: 24
Регистриран на: Пет Юли 04, 2014 1:25 pm
София

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот mahona » Вто Юли 08, 2014 2:04 pm

Аз лично тегля месо и риба след обработката,а зеленчуци и овес преди кулинарна обработка.Но съвета на по дълго пребиваващите в Зоната е по важен от моя кратък опит .Така че някой от тях да те посъветва ,за да си сигурна ,че е напълно вярно.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот Karrita » Сря Юли 09, 2014 6:39 am

Петя,
Мери си месото и рибата след обработка, въпреки, че протеините в него не се губят при обработката.
Ask for more!
Аватар
Karrita
Доцент в Зоната
Доцент в Зоната
 
Мнения: 984
Регистриран на: Чет Окт 24, 2013 11:20 am
Несебър

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот mahona » Сря Юли 09, 2014 9:35 am

Иммам питанка: Сирене Хелиос-лайт 1БП - 77 гр в зеления сектор ли е ? Прочетох за страхотното мезе ,което Гази прави от него,но не разбрах дали става за ежедневна консумация в зеленко :th:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот gogo » Сря Юли 09, 2014 12:24 pm

mahona написа:Иммам питанка: Сирене Хелиос-лайт 1БП - 77 гр в зеления сектор ли е ? Прочетох за страхотното мезе ,което Гази прави от него,но не разбрах дали става за ежедневна консумация в зеленко :th:


А колко са му мазнините? Балансирано ли е като протеин?
Аватар
gogo
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 1555
Регистриран на: Пон Фев 25, 2013 1:17 pm
София
Мъж

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот mahona » Сря Юли 09, 2014 1:24 pm

Ами по коментарите тук четох ,че е с 10% мазнини,но не съм го виждала на етикет.
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот venci68 » Сря Юли 09, 2014 2:08 pm

Това сирене не е ли за мазане / топено/?
Аватар
venci68
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 244
Регистриран на: Пон Апр 28, 2014 12:44 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот mahona » Сря Юли 09, 2014 2:20 pm

Не е за мазане,а е свежо сирене..едно такова като прясно и безсолно,а лайта им е с 10% масленост...ама не мога да намеря постове с данни по етикет тук,а само намирам мезенцето на Гази за вино,което изглежда много вкусно и това ,че той го е сметнал по 77 гр .Разпитвам за него ,защото го видях в Кауфланд и после прочетох във форума.А за ежедневна употреба би било добро ,ако е в зеленото . 77 гр за 1БП си е доста нещо :th:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот Маня » Сря Юли 09, 2014 2:46 pm

П - 9 г, В - 1 г, М - 3 г - за 100 г или 77-78 г за БП - 50 г за БМ
Когато го ползвам го приемам за протеин, но внимавам с мазнината. И го броя за нискомаслено сирене - т.е. по 28 г за блок - оранжевичко.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот mahona » Сря Юли 09, 2014 2:51 pm

Какво значи ..внимавам с мазнината ? Намаляваш блоковете мазнини за храненето ли? Иска ми се да го ползвам по бучка на седмица и затова така подробно питам за него.Но досега се движа само в зеленкото и понеже го няма там не смея да го пипна дори :lol: .
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот Маня » Сря Юли 09, 2014 2:57 pm

Вместо 3 маслинки за блок мазнина, хапвам само 1, или същото с ядките - намалявам ги. А самото сирене, което ако не е пообработено лично на мен ми е адски безвкусно (няма нищо общо с домашно прясно сирене) го оставям първо в подсолена вода - 1 с.л. хималайска сол в съдинката и залято с вода колкото да го покрие. Така леко се осолява и става по приемливо на вкус.
Маня
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 3093
Регистриран на: Съб Яну 18, 2014 3:41 pm

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Мнениеот mahona » Сря Юли 09, 2014 3:00 pm

Маняя ти си злато просто!Да знаеш ще те прекръстя на нашия "Млечко" във форума...Благодаря ти много! :bigsm16:
Аватар
mahona
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 486
Регистриран на: Пон Юни 16, 2014 9:28 pm

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта