Щом е консерва ,смятай по етикет ,трябва да има в съдържанието белтъчини ,въглехидрати ,мазнини.venci68 написа:Здравейте, днес купих консерва нахут. В таблицата е даден 1/4 чаша, като грамаж някой мерил ли го е, колко излиза

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Щом е консерва ,смятай по етикет ,трябва да има в съдържанието белтъчини ,въглехидрати ,мазнини.venci68 написа:Здравейте, днес купих консерва нахут. В таблицата е даден 1/4 чаша, като грамаж някой мерил ли го е, колко излиза
Най-изгодно е да си купиш суров и сам да го свариш .Аз купувам на"Крина"-2.10лв 0.500гр.,от обикновен магазин .Дребничък е ,но след варене набъбва доста .Има М-6.04 ,В-60.65 и П-19.3 .Или 1БВ=15 гр суров нахути от 0.500 гр.суров нахут излизат -33 блока , докато от консерва мисля ,че не повече от 8БВ . Ако греша ,поправете ме .Неудобството е ,че сам трябва да го вариш .Но той е като боба ,заливаш с вряла вода за една нощ или през дена,после в тенджерата под налягане с три пръста вода над нахута вариш и за 45' е мозък .venci68 написа:От къде купувате най изгодно нахут. Синът ми много обича боб, ако му хареса, по добре да яде нахут, че е в зелената част на таблицата
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта