Късно прибиране от петъчен купон
(зонов естествено, макар и на око) и няма как да си легна, ако не хвърля едно око на сайта - направо се признавам вече за пристрастена, но пък това ми харесва
.
Сега вече сериозно (въпреки часа). Ити, за някои неща просто няма разумно обяснение или поне такова, което да ни хареса. Както Маня много точно е отбелязала по-горе – срещу природните стихии не можем да ритаме. За всичко друго също съм съгласна с нея – за голямо съжаление е абсолютно права. И това не е само у нас. Друг е въпроса, че голяма част от тези катаклизми са причинени от човешката дейност. Трябва да сме много глупави, ако не разбираме все още, че всяко действие има равно по сила противодействие. С други думи - няма как да си развяваме байрака както решим и да си мислим, че това ще остане без последствия някога. Това е един от законите на Нютон, макар и казан с по-обикновени думи. Природата (Бог, Енергията или както ще да се казва) е изключително мъдра.
Има и други закони, които все още не са открити, но това не пречи те да си действат. Земята никога не е била плоска и винаги си е имало гравитация – все тая, дали това е открито и доказано или не. А хора дори са били измъчвани и са умирали, защото са дръзнали да се изправят срещу статуквото в онзи момент…
Но явно продължаваме да сме глупави и да не виждаме по-далече от носа си. Какво очакваш от общество, което все още гледа какво имаш (материално), какъв ти е поста, а не вижда какъв си всъщност?
Свидетели сме на зачестили в последно време природни стихии (дори аномалии, защото се появяват там, където преди не е имало такива), но както оптимистите казват „Има още накъде” – не, че това звучи много оптимистично в случая
.
Още преди 15-20 години един мъдър човек разказваше за много от нещата, които вече се случват сега и естествено тогава не му вярвахме (или пък не ни се е искало да вярваме)… Така, че както той каза, живеем в много интересно време – време на интензивни промени. Никой от нас не е случайно точно тук и точно сега… всеки има своята роля.
Както и да е – стана много философска темата и затова ще спирам засега. Не знам дали има почва да се развие плодотворна дискусия, затова само нахвърлям.
Във връзка с горното – не е случайно, че Пипи е създала този сайт (хиляди благодарности за това
, макар, че знам, че го знае, ама винаги е хубаво да благодарим за всички хубави неща в живота ни), не са случайни хората тук (макар и голяма част от тях само да преминават), не е случайно, че аурата на този сайт излъчва любов и взаимопомощ
и тук има невероятна концентрация на добри хора, с големи сърца
. Скоро ще се регистрира 700-ния член и това ще продължава лавинообразно… е, и това не е случайно
.
Стига за днес, че нещо много се разфилософствах. Хубави почивни дни на всички и приятно ЗоНбиране