Модератори: Italiano, Pipilota, Маня
Аз съм варила нахут в тенджера под налягане-45минути и става мозък.Моят беше внос отТурция на''Крина",но дребен.Накиснах го предварително с гореща вода и така два пъти .Оставих го цяла вечер ,на др. ден леко го кипнах(като фасула) ,за да му сменя водата и после в тенджерата под налягане с три пръста вода над него .Понякога му слагам морков,лук ,като манджичка и съм доволна от резултата.Hippo написа:Чудя се, ако се свари в тенджера под налягане, дали няма да стане такъв мекичък.
Опитай да му добавиш и малко свежа мента - става супер.eldass написа:Аз го кисна 24 часа и за 20 минути после е готов сварен. Няколко вида купувам /едър и дребен/ и не намерих разлика във вкуса и резултата. Последно си го хапвам пасиран с лимонов сок, сол и сусамов тахан - почти като хумус. Любим ми е.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта