Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи - тук) - част 3

Дискусии свързани с правилното и здравословно хранене

Модератори: Italiano, Pipilota, Маня

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот tanita68 » Сря Май 21, 2014 3:10 pm

И аз очаквам отзиви! :)
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Зоната
 

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот Tatyana » Сря Май 21, 2014 3:24 pm

Естествено, веднага ще докладвам, та поне да се посмеем дружно на т.нар. "зонов" ресторант :laugh1:. Връщам се на 31-ви и още понеделник-вторник ще го посетя. Тъкмо наблизо живее една приятелка, която иска да й обясня някои неща за Зоната и скоро се надявам да имаме в редиците нов член. Това ще е идеален начина да й покажа нагледно какво не е зонова кухня :). Поне така предполагам, но да не бързам преди да го видя - може пък и да има все нещо по зоната ;)
Освен ако не ме предвари някой друг престрашил се за зонова кухня от великия "диетолог" :cklicky:
Аватар
Tatyana
Бакалавър в Зоната
Бакалавър в Зоната
 
Мнения: 485
Регистриран на: Пон Фев 10, 2014 5:39 pm
София

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот GODzillata » Сря Май 21, 2014 8:05 pm

Мусаката със спанак и кайма на колко градуса се пече и колко време? :th:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот LoveJoy » Сря Май 21, 2014 8:51 pm

Годзилата, 20-30 минути се пече, после се слага заливката и според мен още 10-15 мин. само на горно и е готова. Аз бих пекла на 180 градуса. :yess:
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 118
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 12:32 pm
По света и у нас :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот GODzillata » Сря Май 21, 2014 9:33 pm

Значи горе-долу съм го уцелил, пека на 190 И вентилатор. :mrgreen:

Thanks, Love! :yess:

...или може би Елена? :th:
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот Italiano » Сря Май 21, 2014 9:45 pm

На мен ми е любопитна самата идея за такъв Зонов ресторант и дали ще е успешна.
А тоя, че е шемет - това е ясно.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот tanita68 » Сря Май 21, 2014 9:49 pm

Абе идеята никак не е лоша, но ме съмнява храните там да са точно зонови. Поне точно в неговия ресторант. Като се сетя какво меню беше направил на Жорето и си представям колко разбира от зоната.
Аватар
tanita68
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 701
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 11:16 am
Уусикаупунки, Финландия/ Свищов, България
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот _belladonna_ » Чет Май 22, 2014 9:26 am

И мен много ме съмнява да се готви стриктно по зоната в този ресторант. Като знам в какви широки граници се простират разбиранията за Зоната на този диетолог. Но се радвам за софиянци за постижението, даже ми се иска да го посетя, но нямам път към София.
Снощи след вечеря с леща, днес съм 300 гр отгоре и това наблюдавам всеки път след боб и леща. Купила съм си два огромни пакета от двете по 5 кг и нямат данни на етикета. Та ги смятам по таблицата сурови 50 гр. Обаче винаги на другия ден съм с плюс на кантара. Мисля че за тези два продукта данните от таблицата не са верни.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 277
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 2:08 pm
Варна
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот Italiano » Чет Май 22, 2014 10:12 am

Лещата не я ли смяташ по етикет?
Щото то има леща и леща ...
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот LoveJoy » Чет Май 22, 2014 10:15 am

_belladonna_ написа:Снощи след вечеря с леща, днес съм 300 гр отгоре и това наблюдавам всеки път след боб и леща. Купила съм си два огромни пакета от двете по 5 кг и нямат данни на етикета. Та ги смятам по таблицата сурови 50 гр. Обаче винаги на другия ден съм с плюс на кантара. Мисля че за тези два продукта данните от таблицата не са верни.


Мдаа, и според мен не са верни. 50 гр. сурова леща за 1 блок звучи наистина много. Бобовите са и по-трудно смилаеми по принцип. Проверих тук: http://zonediet.com/food-blocks, но информацията е същата. Сложен въпрос. Аз на твое място бих яла по 1 блок леща на ядене, максимум веднъж на ден. Щото 5 кила леща не се изяждат лесно :laugh:

Годзилата, Елена съм, да :)
Човек получава нещата, които иска, само когато е наистина готов за тях.
Аватар
LoveJoy
Новак в Зоната
Новак в Зоната
 
Мнения: 118
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 12:32 pm
По света и у нас :)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот _belladonna_ » Чет Май 22, 2014 10:50 am

То е ясно че се ограничавам до два пъти в месеца да речем. Въпроса е принципен за данните в таблицата и реших да споделя наблюденията си. Както вече казах нямам данни на етикета за въглехидрати и т.н. и затова прибегнах до таблицата.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 277
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 2:08 pm
Варна
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот Italiano » Чет Май 22, 2014 10:58 am

Не купувай леща без етикет.
Съвсем наскоро правих леща и ми излезе 16 гр. за 1 ВБ по етикет.
След варенето се получи 50 гр. за 1 ВБ.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот _belladonna_ » Чет Май 22, 2014 12:12 pm

И аз така си мислех да смятам 50 гр варена, може би така е най добре. А иначе за етикета ясно, но така се получи.
Аватар
_belladonna_
Студент в Зоната
Студент в Зоната
 
Мнения: 277
Регистриран на: Съб Май 10, 2014 2:08 pm
Варна
Жена

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот GODzillata » Чет Май 22, 2014 12:39 pm

LoveJoy написа:Годзилата, Елена съм, да :)



...ъъъ...елена Рудолф? :th: ;) :mrgreen:

Шегувкам се просто...no hard feelings, дет' се вика. :)
When the going gets tough - the tough gets going
Аватар
GODzillata
Магистър в Зоната
Магистър в Зоната
 
Мнения: 817
Регистриран на: Сря Мар 19, 2014 4:39 pm
In da Zoun ;)

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот Italiano » Чет Май 22, 2014 12:54 pm

_belladonna_ написа:И аз така си мислех да смятам 50 гр варена, може би така е най добре. А иначе за етикета ясно, но така се получи.

Да, най-добре така я смятай - 50 гр. за 1 ВБ, ако е хубаво сварена.
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

Re: Хранене и въпроси в Зоната (за начинаещи-тук)-3 тема

Мнениеот Italiano » Чет Май 22, 2014 2:33 pm

Ицо, тая няма да я бъде. Ако се чудиш къде са ти писаниците - заминаха.
Да влизаш тук и първият ти пост да е, че "разделното хранене" е доказано, а Зоната - не ...
Няма да допусна провокации, поне не и докато съм модератор.
Ако искаш, го приемай за диктатура, но така ще бъде!

Почни от тук ЗОНАТА, прочети всичко и тогава пиши!
Аватар
Italiano
Професор в Зоната
Професор в Зоната
 
Мнения: 2414
Регистриран на: Чет Май 16, 2013 6:49 pm
Благоевград

ПредишнаСледваща


Назад към Здравословно хранене

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта

cron